Manisalılar Bocce Sporunu Sevdi

Hafta başından buyana devam eden Manisa 2012 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası’nın 4. gününde Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisalı bayan köşe yazarları ve gazeteciler ile birlikte izlediği yarı final ‘basamak' kategorisinde yarışan sporcumuz Seda Geridönmez’i destekledi.

Slovenya, Çin, Fransa ve Türkiye’nin yarıştığı 4’lü final grubunda sporcumuz Seda Geridönmez 31 sayı elde ederek yarışmayı 3. Sırada tamamladı. Çin 36, Fransa 42 sayı alarak finalde yarışmaya hak kazandılar. Bu skorlarla Türkiye ve Slovenya bronz madalya kazandı. Vali Daşöz maçın ardından sporcumuz Seda Geridönmez’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kendisi de bocce sporu yapan Vali Daşöz müsabakayı birlikte izlediği Manisalı bayan gazeteci ve köşe yazarlarına bocce sporunun nasıl oynandığını anlattı. Bocce sporuyla ilk kez tanışan Manisalı bayan gazeteci ve köşe yazarları büyük bir coşku ve merakla izledikleri müsabaka sonunda bocce sporunun heyecan verici güzel bir spor olduğunu söylediler. Bocce’yi çok beğendiklerini belirten köşe yazarları ve gazeteciler Manisa’da da bu sporun gelişmesini istediler.

Manisa’da dünya şampiyonası düzenlenmesinin tanıtım açısından önemine dikkat çeken Vali Halil İbrahim Daşöz beraberindekilerle birlikte şampiyonanın düzenlendiği Tenis ve Dağcılık Kulübü tesislerinde kadın girişimcilere ayrılan stantları ziyaret etti.

Vali Daşöz bayan gazeteci ve köşe yazarlarına şampiyona için hazırlanan tişört, şapka, kalem ve bardak hediye etti. Tişört ve şapkaları giyen gazeteciler Vali Daşöz ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu arada, tesislerdeki çimlerde yorgunluk atarak dinlenen bazı sporcular ilgiyle izlendi. “RÖLE KATEGORİSİNDE DE BRONZ MADALYA ALDIK” Öğleden sonra yapılan röle kategorisinde Türkiye-İtalya, Çin-Fransa final dörtlüsünde sahaya çıktı. İlk turda İtalya ve Türkiye müsabakaya başladı.

Müsabaka sonunda İtalya 36, Türkiye 35, Fransa 42, Çin 49 sayı elde etti. Bu skorlar sonucunda Çin ve Fransa Finale kalarak yarın yapılacak olan müsabakada Altın Madalya için ter dökecekler.

Müsabakayı değerlendiren Milli Takım antrenörü Hüseyin Tükenmez, “Bu sonuçlarla Manisa’da ilkleri yaşıyoruz. Türk Milli Takımı Basamak Branşının ardından röle branşında da ilk defa madalya aldık. Ayrıca bir dünya şampiyonasında hem röle branşında hem de basamak branşında olmak üzere 2 dalda birden madalya kazanarak bir ilki daha başardık. Dünkü müsabakada röle kategorisinde 34 olan Türkiye rekorunu 38 sayıya ulaştıran sporcularımız Manisa’da bir ilke daha imza attı. Şampiyonayı iki madalya ile tamamladık. Bütün sporcularımı gösterdikleri performanslarından dolayı kutluyorum. Boccedeki başarılı sonuçlarımız diğer ülkeler tarafından takdir edilmeye başlandı. Kısa zaman içerisinde boccenin bütün branşlarında sporcularımızın kürsüye çıkacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA