Kemik Seslerinin Geldiği Futbol Turnuvasında İmamlar Centilmenlik Sergilendi

Samsun’da görev yapan din görevlileri arasında düzenlenen futbol turnuvasında final maçları kıran kırana geçti.

Kemik seslerinin geldiği karşılaşmalarda imamlar centilmenliği elden bırakmadı. Final karşılaşması öncesinde sahada her iki takım oyuncularına seslenen İl Müftüsü Yar. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, “Mesleğimize ve temsil ettiğimiz görevin onuruna yakışır bir tavır sergilemenizi istiyorum.” diyerek centilmenlik çağrısında bulundu.“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Samsun genelindeki ilçe müftülüklerinin katılımı ile futbol turnuvası düzenlendi.

Elemeler halinde yapılan karşılaşmalar sonucunda final karşılaşması yapıldı. 19 Mayıs Stadı Halı Sahası’nda yapılan final karşılaşmasında Bafra Müftülüğü Futbol takımı Merkez İlkadım Müftülüğü futbol takımını 4-1 yenerek kupayı almaya hak kazandı. Hakemin sertliğe müsaade ettiği maçta imamların sık sık çarpışması ile sahadan kemik sesleri gelmesine rağmen centilmenlik elden bırakılmadı. Yapılan fauller karşısında rakip takımın oyuncusundan anında ‘özür’ dileyen din görevlileri, kendilerini seyretmeye gelen cemaatine ‘fair play’ örneği sergiledi. Seyircinin sık sık ‘Vur kır bu maçı al’ tezahüratına aldırış etmeyen imamlar maç boyunca kendi bildiklerini okuyarak dostluk ve kardeşlikten taviz vermedi.

"SPORDA DA MODEL OLMALIYIZ"

Karşılaşmalar sonucunda yapılan kupa töreninde katılımcılara seslenen il Müftüsü Hayrettin Öztürk, din görevlileri olarak her alanda model olmaları gerektiğini söyledi.

“Turnuvamız güzel oldu. Centilmenlik içerisinde geçti. Bu etkinlik her yıl devam edecek. Başka branşlarda da takımlar kuracağız, Türkiye genelindeki turnuvalara katılmak için mücadele vereceğiz.” diyen Müftü Öztürk, “Bilgi ve becerimizi her alanda sergileyeceğiz. Model takım olarak burada sergilediğimiz örneği her zaman her yerde sergileyeceğiz.” diyerek sahada mücadele eden din görevlilerine gösterdikleri centilmenlikten dolayı teşekkür etti.Konuşmaların ardından takımlara kupaları İl Müftüsü Hayrettin Öztürk ile müftü yardımcıları Hasan Yozgat ve Enver Türkmen tarafından verildi.

Karşılaşmalar sonucunda Bafra Müftülüğü takımı 1., İlkadım 2., Alaçam Müftülüğü ise 3., Kavak Müftülüğü ise 4. oldu. Takımı 3. olan Alaçam Müftüsü Ali Toprak, “Hedefimiz ilk üçe girmekti arkadaşlarımız bunu başardı.” diyerek personelini kutladı .