Jones Tarsus’ta

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Tarsus Belediyespor, geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı WNBA takımlarından Los Angeles Sparks takımında forma giyen Delisha Milton Jones takımla birlikte çalışmalara başladı.

Medicalpark Tarsus Hastanesi’nde sağlık kontrolünde geçen WNBA’lı oyuncu Jones, Tarsus’ta olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Jones’in 14 sezondur WNBA'de oynadığını belirten Tarsus Belediyespor Kulübü Genel Menajeri Melahat Aydın, Florida mezunu olan, 1.86 m boyunda ve 1974 doğumlu Jones’in, 11 yıl Euroleague'de oynadığını söyledi.

Delisha Milton-Jones’in Lavezzini, Ekaterinburg, Spartak, Brno ve Ros Casares formalarını giydiğini kaydeden Aydın, 2011-12 sezonunda Çek Cumhuriyeti'nin USK Praha takımıyla Euroleague'de 11 maçta,29.2 dakika, 14.2 sayı,7.4 ribaund, 2.0 asist ortalaması ile oynadığını, bu sezon Los Angeles Sparks takımında ise,21 maçta, 9.9 sayı,4.8 ribaund ve 1.4 asist istatistiğiyle başarılı bir performans sergilediğini belirtti.

Aydın, Delisha Milton-Jones,Amerika Milli Takımı ile Olimpiyatlar ve Dünya Şampiyonaları'nda 2'şer kez altın madalya kazandığını 3 kez de WNBA All Star karmasına seçildiğini söyledi.

Kaynak: İHA