Anadolu Efes-olympiakos Maçının Ardından

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, 98-72 kazandıkları Olympiakos maçında ilk dakikadan son saniyeye kadar düşüncelerini sahaya iyi yansıttıklarını belirterek, “Önemli bir rakibe karşı güzel bir galibiyet aldık” dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan müsabaka sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, 26 sayı farkla alınan galibiyetin takımların gerçek gücünü yansıtmadığını ifade etti.

Mahmuti, “Bu skor asla gerçek bir skor farkı olamaz. Birinci dakikadan itibaren ne yapmak istediğimizi uygulamaya çalıştık. Yüksek ritmimize isabetli atışlar da eklenince, rakibimizi savunmada acele atışlara yönlendirdik. Ribauntlarda da sıkıntı yaşamayınca fark gittikçe açıldı. 3. çeyrek bizim için sıkıntı oldu. Maça başlamamızın bir uzantısı olmadı ama sonuçta tekrar güç toplayarak maça hakim olduk. Önemli bir rakibe karşı aldığımız güzel bir galibiyet oldu” diye konuştu.

Olympiakos Antrenörü Georgios Bartzokas ise Anadolu Efes'i tebrik ederek, lacivert-beyazlı ekibin çok iyi bir maç çıkardığını ifade etti.

Bartzokas, Anadolu Efes'in 80-75 kaybettiği EA7 Emporio Armani Milano maçından iyi dersler çıkarttığını kaydederek, “Milano maçından sonra çok iyi bir reaksiyon verdiler. Biz maçta var olamadık. 9 top kaybı yaptık. Bu da Anadolu Efes'e güven verdi. Yüzde 65 gibi 3 sayı ortalaması yakaladılar. Bizden 20 tane daha fazla serbest atış şansı buldular. İlk çeyrekte faul bile yapmadık. Biz ne tepki verirsek verelim anlamsızdı. Bu maçtan büyük dersler çıkartarak yeniden başlamamız lazım. Oyuncuların görevlerini iyi bilip karşı tarafa tepki vermesi gerek. Ligimizdeki maçlar içinse daha iyi hazırlanıp iyi sonuç almak istiyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA