Şanlıurfaspor Pfdk'ya Savunmasını Verdi

Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon maçında yaşanan olaylara ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanlığı'na savunmasını sundu.

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu, PFDK’nın bugün açıklanacak olan kararının ardından bir üst kurum olan Tahkim Kurulu’na sözlü savunmasını da yapacak.

Şanlıurfaspor Kulübü’nden PFDK’ya verilen savunma ise şöyle: “Kulübümüzün 14.10.2012 tarihinde 1461 Trabzonspor Kulübü müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin kulübümüzün savunmasını sunma lüzumu doğmuştur. Sezon başında Şanlıurfaspor Kulübü Yönetimi olarak sayın hocalarımızın saha içerisindeki tüm kararlarına saygı duyma kararı almış bulunmaktayız. Bu sebeple futbolcular arasında yaşanan pozisyonlarla ilgili değerlendirmede bulunmayacağız ve sayın hakemlerimizin kararlarının her halükarda doğru olduğuna katıldığımızın bilinmesini isteriz.

Yalnızca müsabakanın 35. dakikasında henüz saha içerisinde saha komiseri ve görevlileri varken henüz sahadaki otorite sağlanamamışken sayın orta hakemin on kadar futbolcu arasında o anda kırmızı kartını göstermesi teamüllere ve uygulamalara aykırıdır. Gerek Avrupa’da gerek ülkemizde kısaca tüm dünyada orta hakemler bir futbolcuya kırmızı kart göstermek istediğinde diğer oyuncuları yanından uzaklaştırır ve kırmızı kart göstereceği oyuncuyu yanına çağırır. Sayın orta hakemimizi yalnızca bu husus ile ilgili eleştirdiğimizi belirtmek isteriz; çünkü bu husus olayların kontrolden çıkmasına sebep olmuştur.

Bu hususun hakem hocalarına danışılmasını talep etmekteyiz. Kulübümüz, yöneticilerimiz ve futbolcularımız hakkında bir ceza verilmemesini, verilmesi halinde ise belirttiğimiz takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasını saygılarımla arz ve talep ederiz.”

Kaynak: İHA