Teb Bnp Paribas Wta Championships'in İstanbul 2012'nin Hazırlıkları Tamamlandı

Sinan Erdem Spor Salonu’nda 23 – 28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ve dünyanın önde gelen kadın tenisçilerin katılacağı TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2012 için hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul'da 2. kez düzenlenecek organizasyonda kadınlar tenisinin dünyanın teklerdeki en iyi 8 oyuncusu ile çiftlerde yine dünyanın en iyi 4 takımı, toplam 4 milyon 900 bin dolarlık ödülden pay almak için karşılaşacak. Turnuvada teklerde, Maria Sharapova, Serena Williams, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Li Na, Angelique Kerber ve Sara Errani, çiftlerde ise şu ana kadar 3 takım; Sara Errani - Roberta Vinci, Lisa Raymond- Liezel Huber, Lucie Hradecka- Andrea Hlavackova yarışmaya hak kazandı. Turnuvanın tanıtım toplantısı, organizasyonun gerçekleştirileceği Sinan Erdem Spor Salonu basın odasında yapıldı. Toplantıya, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş, PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural katıldı.

TTF Başkanı Ayda Uluç, Türkiye'de önceki yıllarda tenisin zengin sporu olarak bilindiğini; ancak bunun doğru olmadığını dile getirdi. Başkan Ayda Uluç, "İnsanlar tenisi tanıdıkça bu yanlış bilgi de yavaş yavaş değişmeye başladı.

" diyerek şunları söyledi:"TTF uzun zamandır planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Sadece büyük şehirlerde değil, Türkiye genelinde de kalıcı bir tenis kültürü oluşması için hem kadınlarda hem erkeklerde uzun vadeyi düşünerek hareket ediyor. ‘Ağrı'dan Avrupa'ya Tenis Kardeşliği Projesi’ ile Doğu Ligi’nin kurulması ve yöredeki çocukların kulüplere yönlendirilmesi ile gençler tenisle tanışarak hem spor yapma hem de bir anlamda hayata yeniden başlama imkanı yakaladı. Ayrıca, daha fazla kadın sporcu yetiştirmek adına özellikle Anadolu’da yaşayan kız çocuklarını spora yönlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."Başkanlığıyla birlikte TTF'nun sporcuların yol ve konaklama ücretlerini karşıladığını anlatan Uluç, "Çalışma koşullarını iyileştirmek adına altyapı faaliyetlerini sürdürüyor. TTF’nin yakın gelecekteki hedefleri, daha fazla ulusal ve uluslararası turnuva düzenlemek, altyapıyı devamlı geliştirmek, okullarla tenis projelerinde bulunmak, aktif oyuncu sayılarını arttırmak, senior tenisini tekrar yapılandırmak ve tenisi tabana yaymak için çalışmak. TTF’nin en büyük hedefi ise Türk tenisini dünya platformuna taşımak.” ifadelerini kullandı.PTT Genel Müdürü ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural da böylesine önemli bir turnuvanın Türkiye'de yapılmasını sağlayan tüm yetkililere teşekkür etti.TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş ise “TEB BNP Paribas WTA Championships’in İstanbul’da düzenlenmesi, ülkemizde tenisin hak ettiği ilgiyi görmesini sağlayacak bir spor organizasyonudur. Geçtiğimiz sene ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarından akredite olan 250’nin üzerinde basın mensubu turnuvayı yerinde takip etti ve 164 ülkede 400 saatin üzerinde canlı yayınla şampiyona tarihinin en kapsamlı yayını yapıldı. Hedefimiz bu sene de bu rakamlara ulaşmak ve bunları geliştirmek.” diye konuştu.