Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray'ı 62-45 yenen Fenerbahçe kazandı

Basketbolda 20. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray'ı 62-45 yenen Fenerbahçe kazandı.

2011-2012 sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Galatasaray'ı karşı karşıya getiren maçın ilk dakikasında, iki takım da karşılıklı ataklardan boş döndü. Maçın ilk sayısını Fenerbahçe adına Verameyenka kaydetti.

İki takımın da sayı üretmekte zorlandığı ilk periyodun 5. dakikası Fenerbahçe'nin 6-3'lük üstünlüğüyle geçildi. Rakibine oranla pota altında daha etkili olan Galatasaray, Wauters ile bulduğu üst üste sayılarla 6. dakikada 7-6 öne geçti. Bu dakikadan Sonra toparlanan sarı lacivertliler, Esmeral'in sayısıyla 8. dakikasında yeniden öne geçen taraf oldu: 8-7. Periyot, 10-10 eşitlikle geçildi.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Verameyenka ve Pondexter ile üst üste sayılar bulan sarı lacivertliler, 14. dakikayı 17-12 önde bitirdi. Bu dakikadan Sonra toparlanan sarı kırmızılar, Işıl'ın art arda basketleriyle 15. dakikada beraberliği yakaladı: 17-17. Oldukça çekişmeli geçen ikinci periyodun Son 5 dakikalık bölümünde, hücumda ve savunmada rakibine oranla daha etkili olan Fenerbahçe, ilk yarıyı 10 sayı farkla 30-22 galip tamamladı.

İlk yarıda Fenerbahçe'den Verameyenka attığı 8 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

3. çeyrekte Galatasaray, Işıl, Özge ve Wauters'in basketleriyle aradaki farkı azaltmaya çalışsa da, sarı lacivertlilerde Verameyenka ve Esmeral buna izin vermedi ve 24. dakika 37-31 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçildi. 3. periyodun 6 dakikalık bölümünde Fenerbahçe 11, Galatasaray 9 sayı buldu. Aradaki fark 10 sayıya yükseldi: 41-31. Kalan 4 dakikalık bölümde oyundaki üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe, bu çeyreği de 9 sayı farkla 45-36 önde bitirdi.

Son çeyreğe de hızlı başlayan taraf yine Fenerbahçe oldu. Pota altında Matovic ve Birsel ile sayılar üreten sarı lacivertliler, 32. dakikada aradaki farkı 13 sayıya kadar yükseltti. Karşılaşmanın Son 5 dakikasına 57-42 önde giren Fenerbahçe, bu dakikadan Sonra da oyundaki üstünlüğünü korumayı başardı ve karşılaşmadan 62-45 galip ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 8. kez müzesine götürdü.

Fenerbahçe'de Mc Coughtry attığı 13 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Galatasaray'da ise Işıl ve Fowles 11'er sayı kaydettiler.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak - Ülkü Parlakyıldız Karakuş / Buğra Ersavaş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA