Milli takım için kritik sınav

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, iyi bir seri yakalamak istediklerini söyledi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde (D) Grubu'nda yarın Macaristan ile deplasmanda karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, iyi bir seri yakalamak istediklerini söyledi.

Avcı, maçın oynanacağı Ferenc Puskas Stadı'nda milli futbolcu Hamit Altıntop ile basın toplantısı düzenledi.

Milli takımın grupta 10 maçtan 3'ünü oynadığına işaret eden Avcı, ''Puan olarak elde etmek istediğimiz ve hedeflediğimiz puanları elde edemedik. Oyun anlamında bir takım olarak iyi şeyler yapsak da skorbord bunu yazmıyor. Bundan sonra süreçte 7 maçımız var. Kazanabilecek her maç var. İyi bir seri yakalamak istiyoruz'' dedi.

Avcı, yarın alınacak 3 puanın özellikle daha sağlıklı ve hedefe doğru koşulması adına önemli adımlar olacağını bildirdi.

Hamit Altıntop da 2006 yılında burada olumlu bir maç yaşadıklarını ve bunun sonrasında 2008 Avrupa Şampiyonası'na gittiklerini anımsatarak, burada da öyle bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Hamit, beklentilerin büyük olduğunu, o sonuçların alınmadığı zaman üzüldüklerini ifade ederek, ''10 maçtan 3'ünü oynadık ve istediğimiz puanları almasak da önümüzde daha 7 maçımız var. Bu kaliteye sahibiz ve yarın inşallah o başlangıcı yapacağız'' dedi.

Çiçek'ten Millilere Moral Ziyareti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın Macaristan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'na moral ziyaretinde bulundu.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı tarafından karşılanan Çiçek, futbolcuların tek tek elini sıktı ve yarınki maç öncesi başarılar diledi.

Çiçek, yaptığı kısa konuşmada, Meclis Başkanı olarak milletvekilleriyle resmi görüşmeler yapmak için Macaristan'a geldiklerini söyledi.

Ziyaretlerinin maçın olduğu güne denk geldiğini belirten Çiçek, ''Biz arkadaşlarımıza, yöneticilerimize milletimiz ve Meclisimiz adına başarı dileğinde bulunmak üzere geldik. İnşallah yarın iyi bir maç olacak. İnşallah buradan gülerek, sevinerek ayrılmış olacağız. Bunu temenni etmek üzere geldik'' dedi.

Çiçek, yarınki maçı izleyeceğini belirtti.