Manisaspor Galibiyet Hasretine Gaziantep Maçıyla Son Verdi

PTT 1. Lig’in 7. haftasında Manisaspor evinde konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 yenerek, 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Ligde mağlubiyeti bulunmayan Manisaspor, 4 haftalık beraberlik serisini Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla bozdu. Rakibini sahasında zor da olsa 2-1 yenen Manisaspor, moral buldu. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, “Üst üste 4 beraberlik almıştık. Son maçlarda istediğimize daha yakın futbol oynamıştık. Beraberlik serisini şartlar ne olursa olsun sonlandırmak istiyorduk. Bu maç için galibiyet bizim için çok önemliydi. Bu beraberlik serisini galibiyetle kırdığımız için mutluyuz. Önümüzdeki hafta iyi futbolumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Oyuncularımız da bizde çok kazanmak istiyoruz. İster istemez üzerimizde baskı vardı. Çok istediğimiz bir maçtı. Zaman zaman baskıyı sahada da gördük.. Çok kötü durumda değiliz. Bu galibiyeti seri haline getirmek çok daha önemli” dedi.

Mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, “Biz ekip olarak hatalarımız olduğunda kendimize eleştirilerimizi yöneltiyoruz. Kazandığımızda da artı yönlerimizi söylüyoruz. Gol yediğimiz dakikada oyuncumuz Sefa sakatlanmıştı. Oyuncu değişikliği yapacaktık. Sahada 10 kişiydik. Keşke gol yediğimiz sürede hakem bizi eksik oynatmasaydı. Biz bunun art niyet ile yapıldığını düşünmüyoruz. Kekse mağlubiyete neden olan gol bu olmasaydı. Maçın son anlarında çok yakın mesafelerde olan pozisyonları değerlendiremedik ve maçı kaybettik. Manisaspor’u oynadığı oyundan dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Maça çok iyi başlayamadıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaptanı Ali Sakal da, “Rakip ilk dakikalarda biraz daha iyi oynadı. Daha sonra oyunda dengeyi sağladık. Duran bir toptan şansız gol yedik. Daha sonra toparlandık gol de bulduk. Hocamızın da dediği gibi arkadaşımız sakatlandı, değişiklik beklerken gol yedik. Gerçekten hakemler daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

Manisa’ya galibiyet için geldiklerini kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Cihan Can ise, “Manisaspor’un Kahe’nin üzerine oynaması bizi zorladı. İkinci yarıya iyi başladık golü bulduk golden sonra geri çekildik birden ve kalemizde golü gördük. Önümüzde Urfa maçı var artık ona bakacağız” dedi.

Maça çok iyi hazırlandıklarını belirten Manisasporlu Murat Gürbüzerol ise “Bu hafta bizim için çok önemliydi. Bundan önceki maçlarda öne geçmemize rağmen skoru bir türlü koruyamıyorduk. Bu haftada rakip yine beraberliği yakaladı ama oyunu bırakmadık. Kazanacağımızdan emindik. Artık galibiyet serisine başlamak istiyoruz. Haftalardır gol pozisyona giriyordum ama atamıyordum. Bu hafta attığım gol ile gol orucumu bozdum. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı

Manisasporlu oyuncu Hasan Ali Durtuluk da “Bizim için çok zor bir maç oldu. Gol bulduktan sonra biraz zorluk çektik ama maçı kazandığımız için mutluyuz. Beraberlik serisini bozup galip geldiğimiz için sevinçliyiz. İnşallah bu galibiyetlerin devamını getiririz” diye konuştu.

Kaynak: İHA