Türkiye Bisiklet Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Tek liste ile girilen kongrede Emin Müftüoğlu yeniden başkan seçildi. Ankara Ramada Plaza Otel’di yapılan genel kurula Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve delegeler katıldı.

Kongrede konuşan TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, federasyonun 2008-2012 yılları arasındaki faaliyetleriyle hedeflerli konusunda bilgi verdi.

Türk bisikletini daha ileri götürmek için çalıştıklarının altını çizen Emin Müftüoğlu, pist bisikletinde Ahmet Örken ile elde edilen Gençler Avrupa Şampiyonluğu’nun çok önemli olduğunu söyledi.

Türk bisiklet tarihindeki elde edilmiş tek Avrupa şampiyonluğunun bu olduğuna işaret eden Müftüoğlu, 36 yıl aradan sonra dağ bisikletinde, 40 yıl aradan sonra da da yol bisikletinde Türkiye’nin olimpiyata gittiğini hatırlattı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’nin 3 sporcu ile olimpiyatlara katılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Müftüoğlu, “Bu belki çok önemli bir başarı gibi gözükmese de Türk bisikletinin genel durumuna bakıldığında önemli bir başarıdır. Ama tabii ki biz bununla yetinmeyeceğiz ve 2016 olimpiyatlarında madalya kovalayan, 2020 olimpiyatlarında ise madalya kazanan ülke olacağız. Bunu başaracak gücümüz var” dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise Müftüoğlu, Federasyon tarafından yayınlatılan, Ergun Hiçyılmaz’ın yazdığı “Türk Bisikleti’nin 100 Yıllık Tarihi” isimli kitabını tanıttı. Göreve geldiklerinde Türk bisikleti ile ilgili yazılmış bir kitap yada herhangi bir arşiv bulunmadığını gördüklerini anlatan Müftüoğlu, “Bunun üzerine hemen harekete geçtik ve Türk bisikletinin duayenlerinden gazeteci yazar Ergun Hiçyılmaz ve Nail Bülbül’den birer kitap hazırlamalarını istedik. Onlar da bizi kırmadı ve çok önemli iki eseri ortaya çıkardılar. Nail Bülbül’ün kitabı da önümüzdeki günlerde yayınlanacak” diye konuştu.

Müftüoğlu, yeni hedeflerlini açıklarken de, “Fazlı zamanınızı almak ve sizi detaylarda boğmak istemiyorum. (Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır) demek istiyorum” şeklinde konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da konuşmasında bakanlığın politikaları ve beklentilerini anlattı. Gençlik Spor Bakanlığı olarak sportif başarıyı önemsediklerini dile getiren Baykan, federasyonlardan aktif sporcu ve kulüp sayısını arttırmalarını istedi. Türk sporunda başarının yolunun buradan geçtiğine inandıklarının altını çizen Baykan, bisiklet sporundan 2016 ya da 2020 olimpiyatlarında madalya beklediklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı da konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na değinerek turun Türk turizmi ve Türkiye’nin tanıtımına çok önemli katkı sağladığını söyledi.

Konuşmalarından ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve oylandı. Daha sonra yapılan oylamada, hazırda bulunan 137 kişiden 118’i oy kullandı. Kullanılan oyların tamamını alan Emin Müftüoğlu 3. kez 4 yıllığına TBF Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Yılmaz Özbek, Hasan Basri Aktan, Recep Yalçın, İrfan Çelik, Turhan Yılmaz, Hasan Alper Önoğlu, Ercan Okur, Adil Baştürk, Ahmet Odabaşı, Mehmet Çınar, Vehbi Aktaş, Mehmet Sarıtaş, Mustafa Uysal, Cevat Ay.” Disiplin kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Tarkan Alpay, Hakan Burak Uz, Halil İbrahim Sarı, Ahmet Koyuncu, Faruk Sevgili.” Günal Genç ve Fahri Durmuş da denetleme kuruluna seçildi .

Kaynak: İHA