Taekwondo Federasyonu’nda Metin Şahin Yeniden Başkan

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu'nda seçime tek aday olarak giren Metin Şahin, 215 delegenin oyuyla 4 yıl için tekrar başkanlığa seçildi.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 3.Olağan Mali ve 3.Olağan Genel Kurul, Ankara’da yapıldı. Tek aday olarak seçime giren Şahin, başkente gelen 229 delegenin 215’inin oyunu alarak koltuğunu korudu. 14 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan Başkanlığı’na Recep Kızıltepe’nin seçilmesiyle başlanan genel kurul, konuşmalarla devam etti. Genel kurula katılarak bir de konuşma yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, farklı duygular hissettiğini belirterek, “Aslında protokol üyesi olarak konuşmak istemiyorum çünkü ben bu ailenin içindenim. Divan başkanı olarak, delege olarak bulundum. Ama hiç aklımda bir protokol mensubu olarak konuşmak yoktu. Türkiye’nin olimpiyatta onurunu ve gururunu yücelten kıymetli sporcularımızın değerli kulüp başkanları ve antrenörleri, sizleri minnetle selamlıyorum. Kendimizi gerçekten taekwondo camiasının bir ferdi olarak görüyorum. Genel Müdür olarak katıldığım ilk olimpiyatta, sıkıntılı giderken gelen iki madalya bizim çalışmalarımıza ferahlık getirdi, geleceğe daha umutla bakmamızı sağladı. Türkiye’nin dört bir yanında milletimizin çocuklarına spor yaptırma adına çaba gösteren sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sevgili dostum Başkan Metin Şahin’in sporun yaygınlaşmasında gösterdiği çabayı büyük bir memnuniyetle takip ediyorum. Sizlere Türk sporuna sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Faaliyet ve Denetleme raporlarının ibrasının ardından kürsüye gelen Federasyon Başkanı Metin Şahin, şunları söyledi: “Bugün taekwondo sporu, tüm taekwondo ailesinin katkılarıyla 7’den 70’e herkesin konuştuğu bir branş haline gelmiştir. Sayın Bakanımız Suat Kılıç’ın dediği gibi ‘Yeni ata sporumuz taekwondo’ ve Sayın Başbakanımızın ifade buyurduğu gibi ‘Tüm federasyonlar taekwondo’yu örnek almalı” ifadeleri, gerçekleri gözler önüne sermektedir. Tüm ekibimle size söz veriyorum, gece gündüz çalışıp, taekwondomuzu daha yukarılara taşıyacağız. Başta hocamız İsmet Iraz’a. Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Ali Şahin başta olmak üzere milli takımlarda görev yapan ve illerinde büyük özverilerde bulunan, alın teri döken, genç yetenekler yetiştiren antrenörlerimize. Maddi ve manevi desteklerini eksik etmeyen federasyon yönetim kurulu ve diğer kurullarda görev yapan üyelerimize. Günün her saatinde görevini başarıyla yapmaya çalışan büro çalışanlarımıza. Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz basın mensuplarına. En önemlisi de evlatlarını bu branşa gönderen ailelere şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum” Oylamaya geçilmeden söz isteyen İsmet Iraz ise, “Esas söyleyeceklerimi, bakanlık ve genel müdürlük yetkilileri olmadığı için söylemeyeceğim. Biz sıfırdan alıp bir yere getirdik. Metin Şahin, en tepeye çıkarttı. Hepinizi çok seviyorum ve Allah’ın yolundan ayrılmayın“ diye konuştu.

Genel Kurulda bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden ötürü hocaların hocası İsmet Iraz, eski Federasyon Başkanları Esen Beder ve Mithat Kor ile uluslar arası hakem Kayhan Aytar’a Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Federasyon Başkanı Metin Şahin tarafından birer plaket verildi.

YENİ YÖNETİM KURULU: Metin Şahin Dr.Oktay Duymaz Ahmet Candan M.Fahri Aykırı Zekeriya Tutar Bayram Turtay M.Kemal Bilim Metin Solak İbrahim Uzun Recep Temtek Yusuf Alperen Ayar Alaattin Çoban Rıdvan Durgut Ahmet Baymaz Hikmet Tekcan

Kaynak: İHA