Muşlu Kızlar Voleybola Gönül Verdi

Muş’u 3. Lig'de temsil edecek olan Muş Voleybol Spor Kulübü Bayanlar Takımı'nın başarısı minik kızları spora kazandırıyor.


Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 2012-2013 sezonu 3. Lig Bayanlar D Grubu'nda mücadele edecek olan Muş Voleybol Spor Kulübü Bayanlar Takımı, alt yapı çalışmasına başladı.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde Muş’u temsil eden Voleybol Spor Kulübü, başlattığı alt yapı geliştirme projesi ile sporcu sayısını 65’e çıkardı. Haftanın 7 günü antrenman yaptıklarını ve her geçen gün sporcu sayısının giderek çoğaldığını belirten Kulüp Antrenörü Mehmet Öztürk, kız çocuklarının spora kazandırıldığını ifade etti.

İlk defa Muş’tan bir takımın Türkiye finaline katıldığını ve bir takımın ise 3. Lig'e çıktığını belirten Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Yaklaşık 6 yıldır bayan voleybol takımını oluşturduk. Son iki yıldır yıldız ve gençlerde başarılar elde ettik ve 3. Lig’e çıktık. İlimiz Muş Voleybol Spor Kulübü'müz son yıllarda minikler, yıldızlar ve genç bayanlarda büyük başarılar kazanmış, 2012 yılında ise Büyük Bayanlar Bölgesel Lig'de mücadele etmiş ve gurubunda birinci olup 3. Lig'e çıkmıştır. İlimizde ilk defa bir bayan voleybol takımı 3. Lig'de yer almaktadır. Bu başarı diğer kız çocuklarımızın da spora gönül vermesine vesile oldu. Voleybol sayesinde birçok kız çocuğu şimdiden spor yapmaya geliyor. Bu potansiyel daha da büyüyecektir.”“AMAÇ, SPORCU SAYISINI ARTTIRMAK VE BAŞARILAR ELDE ETMEK”Muş’u 3. Lig'de tek takım ile temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ve her geçen gün sporcu sayısının artması için gayretle çalıştıklarını ifade eden Muş Voleybol Spor Kulüp As Başkanı Şahin Şahin, destek verenlere de ayrıca teşekkür etti. 4 Kasım 2012'de Muş Şehir Salonu'nda Diyarbakır Dicle Üniversitesi takımı ile mücadele edeceklerini açıklayan Kulüp As Başkanı Şahin, tüm Muş halkını şimdiden bu önemli maça davet ettiklerini söyledi.

Şahin, yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:“Muş’un sporcu potansiyeli çok fazla ve bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu başarının en güzel örneğini şuan 3. Lig'de mücadele eden kız takımımızı gösterebiliriz. Bu sadece voleybol ile sınırlı değil. Bizim amacımız çocuklarımızı spora kazandırıp onları en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunları yaparken tabi desteklere de ihtiyacımız var. Kız çocuklarımıza gerek maddi gerekse manevi desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ali Çınar, Belediye Başkanımız Necmettin Dede, Vali Yardımcılarımız Fatih Demir, Hüseyin Göktür ve Çetin Kılınç, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Emniyet Valilik SODES birimi, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, MAKSAD Derneği Başkanı Cemalettin Çelik, EMHAYAD Üyelerine ve ayrıca iş adamlarına teşekkür ediyoruz.”