Erdemir-fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Beko Basketbol Lig'in ilk haftasında Erdemir, sahasında Fenerbahçe Ülker’e 83-78 mağlup oldu.

Maçın ardından konuşan Erdemir Antrenörü Hakan Demir, maçtaki mücadeleden memnunluk duyduğunu belirterek, "Maçı kazanabilecek noktaya getirdik. Ama maçı kazanmayı öğrenmek, bilmek, kazanmak için oynamak, maalesef bizim oyuncularımızın öğrenmesi lazım. Tabi ki iyi bir takıma karşı oynuyoruz. Avrupa Ligi'nde oynuyorlar. İyi kadro kurmuşlar. Bunların önemi yok. Sonuçta sahada bir maç oynanıyor. O maçında kiminle oynandığı önemli değil. Bu takımın tecrübeli oyuncularının maç kazanmayı bir alışkanlık haline getirmeleri gerekir. Şu anda böyle bir alışkanlığımız yok, edinmek için belli bir süreye de ihtiyacımız var" dedi

Erdemirsporlu Melih Mahmutoğlu da, maçı çok ufak hatalarla kaybettiklerini ifade ederek, "Gerçekten bu maçta çok iyi mücadele ettik. Maçı kazanacak pozisyona getirdik. 6 sayıda öne geçtik. Ama Son bir iki dakika da yaptığımız hatalar maçı kaybetmemize neden oldu. Özellikle buraya gelerek bizleri destekleyen seyircimize çok teşekkür ediyoruz. Her maç onları daha da fazla bekliyoruz. Çünkü biz iyi takımız onların desteğini bekliyoruz. Önümüzdeki haftada bizim için önemli bir Antep maçı var, bu akşamki maçı unutup hatalarımızdan ders alıp, Antep maçına hazırlanacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Simone Pianigiani, de bu maçta kendileri için en önemli olanın geriye düşmelerine rağmen maçın Son anına kadar iyi oynayabilmeleri olduğunu söyledi.

Her maçın önemli olduğunu belirten Pianigiani, "Erdemir’in iyi bir oyun çıkaracağını ve maçın zor olacağını kesinlikle bekliyordum. Birçok oyuncumuz yüzde 100 hazır durumda değil. Maçı kazanmamız da zor oldu. Maçın başında çok hatalar yaptık. Rakibimizin çok kolay top kullanmasına ve atış yapmasına izin verdik. Ama maçın ikinci yarısında bunlara izin vermedik. Bu da ikinci yarının bizim açımızdan daha pozitif geçmesini sağladı" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülker'in oyuncusu Barış Ermiş de, "Erdemir'e istedikleri atışları verdik. Onların ev sahibi olduklarını ve onların daha arzulu ve istekli oynayacaklarını biliyorduk. Bizde buna karşı önlem almaya çalıştık ama yapamadık. Onlar maça bizden daha iyi başladılar buda onları maça ortak etti. Çok iyi yüzdeli oynadılar. Erdemirspor kazanacak durumda oynadı. Onları kutluyorum. Çok da iyi oynamadığımız bir dönemde kazandığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA