Adanaspor-tki Tavşanlı Linyitspor Maçı Ardından

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, 2-2 biten TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından yaptığı açıklamada, takımının ilk golünün ofsayt olduğu yönündeki eleştirilere tepki göstererek, “Sahada gördüğünü çalan bir hakem vardı” dedi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ahmet Erdinç, çok üst düzey bir müsabakanın olduğuna dikkat çekerek, “Adanaspor’un sıkıntılarını biliyoruz. Çok sıkıntılı ve bize karşı baskılı oynayacağını önceden tahmin etmiştik. Ama böyle gole yiyebileceğimizi gerçekten hesap etmemiştik. Demek hesapta bunlarda varmış. Hakemin takdiridir. Saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmedi. Şu arada bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Biliyorsunuz hocamız ayrıldı. Biz oyunculara sadece hocalık değil bir ağabeylik yaparak sahaya sürdük ve istediğimiz neticeyi aldık. Üç puanda gelebilirdi ama böyleymiş. Adanaspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor’un kalecisi Yavuz Eraydın, sahada top oynamak ve ellerinden gelen futbolu sergilemek isteyen iki takımın olduğun belirterek, “Maçtan ziyade bir şeye değinmek istiyorum. Geçen haftada canımızı yakan bir hakem vardı. Bu haftada özellikle ilk yediğimiz golde topu yan hakemin görmeme ihtimali yokken oyunu devam ettiriyor. Ardından golü yiyoruz. Ben hakeme sorduğumda da ‘Televizyondan izleyeceğiz’ dedi.

Hakem bugün bizim canımızı yakıyor. Yarın başka birinin canını yakabilir. Bu sene işimiz çok zor” şeklinde konuştu.

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu Hakan Çevik ise, Adana deplasmanının zor olacağını bildiklerini kaydederek, “Bir puana sevinelim mi üzülelim mi bizde bilmiyoruz. Son dakikada attığımız gole sevindik. Hakem tarafından baya bir etkilendik. Her hafta oluyor bu. Her hafta maçlara 1-0 mağlup başlıyoruz. Çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyoruz. Bir puan aldığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Adanaspor Teknik Direktörü Eriş, geçen hafta kaybedilen Adana Demirspor maçının ardından Tavşanlı Linyirspor’u yenerek moral bulmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Kazanmak istediğimiz bir müsabakaydı. Kazanamadık. Kaybetmedikte. Ama 2-0 gibi önemli bir skor avantajını yakalamışken ilk devreyi 25-30 dakikalık bölümü gerçekten mükemmel oynadık. Hakem hatası falan deniliyor ama çokta fazla eleştirmek istemiyorum bu konuda. Gördüğünü çalan bir hakem vardı. Her dönem hakemlere saygı gösterdik. Biz sadece hakemlere topu atmaktan başka bir şey yapmıyoruz ülkemizde. Hep bir suçlu arıyoruz. Hep bu suçluyu da bularak devam ediyoruz. Bugünde hakemi suçlu ilan ediyor bazıları ama bende çok fazla ihtimal vermiyorum.” Sakatlanarak maçın ilk yarısında oyundan çıkan genç oyuncu Cem Özdemir ise bir haftadır galibiyet için hazırlandıklarının altını çizerek, “Galibiyet için çalıştık. Galibiyete inandık. Ama şanssız goller yedik ve bu inancımız tersine döndü. Beraberlikle bitirebildik maçı. Uzatma dakikalarında yediğimiz gol bizi ayrı bir şekilde üzdü. Sürekli uzatma dakikalarında puan kaybeden bir taraf oluyoruz. Kendi evimizde kaybettik ama inşallah deplasmanda alacağımız puanlarla bu puan kayıplarını gidereceğiz diye düşünüyorum” dedi.

Adanaspor’lu Ahmet Dereli de şansın yüzlerine gülmediğini aktararak, “Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. En iyisini yapmaya çalışacağız” diye kaydetti.

Kaynak: İHA