Anadolu Efes İtalya'da Kayıp

Anadolu Efes THY Euroleague'e mağlubiyetle başladı. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşamada deplasmanda Emporio Armani Milano'ya konuk olan Efes 16 sayı farktan rakibini yakalasa da sahadan 80-75 yenik ayrıldı.

Anadolu Efes, THY Euroleague C Grubu'ndaki ilk karşılaşmada Emporio Armani Milano ile İtalya'da karşı karşıya geldi. Sahadan 80-75 mağlup ayrılan Efes, Avrupa sezonunu yenilgiyle açtı.

Sakatlığı devam eden Kerem Tunçeri karşılaşmada forma giymezken, Jordan Farmar 19 sayıyla Efes'in en skorer ismi oldu. Dusko Savanovic 12, Ermal Kurtoğlu'nun da 10 sayısı mağlubiyeti engelleyemezken, Sasha Vujacic de 9 sayı üretti.
Milano'da ise Ioannis Bourousis 23 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Keith Langford 16 sayı üretirken, Malik Hairston da 10 sayıyla oynadı.
Emporio Armani Milano 28 üç sayı denemesinin 15'inde basket bulurken, yayın gerisinden 45 sayı kaydetti.
reklam

33 yıllık Avrupa serüveninde 452. maçına çıkan Anadolu Efes, ilk çeyreği 18-15 geride tamamladı. İkinci çeyreği de 6 sayı farkla önde kapatan ev sahibi takım, üçüncü çeyreğin sonlarına doğru farkı artırdı ve final periyoduna 64-50 önde girdi. Son çeyrekte Birkan Batuk'un takımı ateşlemesi ardından da Jordan Farmar'ın üst üste sayılarıyla son saniyelere girilirken farkı 4 sayıya kadar indiren Anadolu Efes, üst üste yakaladığı hücum fırsatlarını değerlendiremeyince sahadan 80-75 yenik ayrıldı.