İzmit Belediyesi’nden Yenışehirspor’a Tesis

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Yenişehir Spor Tesisi düzenlenen açılış töreni ile hizmete başladı.

Yenişehir Spor Tesisleri’nin açılışına; Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Yenişehir Mahalle Muhtarı Ahmet Belhan, Yenişehir Kulüp Başkanı Erdoğan Akkuzu, Futbol İl Temsilcisi Mithat Ağa ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan: “İzmit spor konusunda çok zengin bir şehir. Yıllardır spora verdiğimiz katkılar, açtığımız tesisler, her dönem yapılan spor malzemeleri yardımı bugünlere gelmemizde büyük katkı sağladı” dedi.

Sporun sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde en önemli güç olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, İzmit Belediyesi olarak her zaman kent sporunun gelişimine katkı sağladıklarını ve bunun böyle devam edeceğini söyledi.

Yapılan çalışmaların bugün için yapılan değil gelecek için yapılan yatırımlar olduğuna vurgu yapan Başkan Doğan “ bugüne kadar 15’in üzerinde tesisi kulüplerimize hediye ettik. Daha da önemlisi Türkiye’de amatör spora yapılan en büyük yatırım olan Cephanelik Spor Kompleksi’ni şehrimize kazandırdık. Biz sporcularımızın bu konudaki çalışmalarına destek verirken onlardan sadece başarı bekliyoruz” dedi.

Geçen yılın şampiyonu Yenişehir Spor Kulübüne yakışan bir tesis yaptıklarını ifade eden Doğan, bundan sonra sizin göreviniz daha büyük başarılara imza atmak. Bunun için çok çalışmalısınız. Şehrin en güzel tesislerinden bir tanesine sahipsiniz. Bunun kıymetini bilin” dedi.

Başkan Doğan amatör kulüplerde çok başarılı genç sporcuların olduğunu ve bunların zaman içinde Kocaelispor’a katılarak Kocaelispor’a büyük başarılar kazandıracaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: İHA