Galatasaray 107. Kuruluş Etkinliklerine Ali Sami Yen’i Anarak Başladı

Galatasaray Spor Kulübü’nün 107. Kuruluş Etkinlikleri kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü’nün Kurucusu ve ilk Üyesi Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’ın yanı sıra, Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, Ali Gürsoy, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol, Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun ile Galatasaray Sicil Kurulu Başkanı Serdar Eder katıldı.

Ali Sami Yen’in kabri başında konuşan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Kurucumuz Ali Sami Yen Başkanımızın kabrine gelip şükran duygularımızı bunun yanında saygı ifadelerimizi hep beraber sunmak için buradayız. Dünyanın karışık olduğu bir dönemde Galatasaray Lisesi’nin bir sınıfında o yaşta ‘Amacımız Türk olmayan takımları yenmektir’ diyebilecek vizyona, cesarete, felsefeye sahip Ali Sami Yen reisimiz ve arkadaşlarını ne kadar minnetle ansak azdır. Biz Galatasaray’ı yaşatanların onların bu felsefesinden bir an olsun sapmamaya çalıştık. Amacımız Türk olmayan takımları yenmektir. Bunun alt açılımı ifadesi amacımız dünyada başarılı olmaktır. Galatasaray’ın her zaman hedefi şampiyonların şampiyonu olmaktır. Bu hedeften hiçbir zaman sapmayacağımıza, Galatasaray’ı ilkelerine, kültürüne, prensiplerine göre yaşayacağımız ve yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

107. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri yarın Galatasaray Lisesi'ndeki programla devam edecek .

Kaynak: İHA