Denizli'de Geleneksel Sporlar Festivali'nin Kortej Yürüyüşü Yapıldı

Denizli'de düzenlenen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali'nin kortej yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRT'nin ortaklaşa düzenlediği festival, Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki geleneksel sporlarla devam ediyor. Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nın yapıldığı festivalde Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Akıncılar Spor Kulübü, Sivas Atlı Spor Kulübü ve Uşak Atlı Spor Kulübü takımları mücadele etti. Maçların ardından ise atlı sporlar gösterileri ve kortej yürüyüşü yapıldı.Vilayet binasından başlayarak Delikliçınar Meydanı'na kadar giden korteje Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye başkan yardımcıları ve sporcular katıldı.

Atlı spor kulübü sporcularının atlarıyla katılması büyük ilgi gördü. Yol kenarlarındaki yüzlerce kişi, korteji uzun süre alkışladı. Yürüyüşün ardından gruplar, Çınar Meydanı’nda gösterilerini sergiledi. Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, burada yaptığı konuşmada büyükşehir olmanın büyük düşünmeyi gerektirdiğini söyledi.

Günalp, “Biliyorsunuz Denizli, kısa bir süre sonra büyükşehir olacak. Biz dokuz yıldır büyük düşünüyoruz ve büyük işler yapıyoruz. Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali de bu düşüncelerimizden biriydi. Bundan sonra her yıl düzenli olarak yapacağız.” dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar da 25 ülkeden 450 katılımcıyla düzenlenen festivalin büyük bir organizasyonu gerektirdiğini vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti .