Aygün, Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanlığına Seçildi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı M.

Salih Aygün, Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun 5 Ekim 2012 Cuma günü Ankara’da yapılan ikinci olağan genel kurulunda Türkiye Muay Thai Federasyonu As Başkanlığına seçildi.Konuyla ilgili Bitlis’in Tatvan ilçesinde açıklama yapan Aygün, “Başta teveccüh göstererek yönetim kurulu listesinde yer veren federasyon başkanımız sayın Halil Durna’ya, Başkan vekili sayın Hasan Yıldız’a ve oylarıyla destekleyen bütün delege arkadaşlara teşekkür eder en işten saygılarımı sunarım.” dedi.

Amaçlarının milli ve manevi duygulara bağlı ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan disiplinli bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, yaratıcı ve pozitif düşünen, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilinciyle Türk ve dünya sporuna hizmet edecek Muay Thai sporcularını yetiştirmek olduğunu belirten Aygün, Ulusal ve Uluslar arası müsabakalar düzenleyerek koordine edeceklerini ifade etti.

Hedeflerinin ülke ve dünya sporuna katkı sunmak olduğuna dikkat çeken Aygün, “Hedefimiz genç potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirebilmek adına, ulusal ve uluslar arası spor alanlarında; norm koyan, hayat boyu öğrenmeyle kendisini sürekli geliştiren ve yenileyen dünyanın en iyi federasyon olmaktır." diyerek, şunları söyledi:"Ulusal ve uluslar arası müsabakalarda en iyi dereceleri elde etmek için elimizden geleni yapacağız. Sporcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize, içinde yaşadığımız topluma ve camiamıza yakışır faaliyet ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri doğrultusunda Muay Thai sporunu en iyi şekilde tanıtmak ve toplumun geniş kitlelerine yayma hedefindeyiz. Dünya standartlarında sporcu, antrenör ve hakem yetiştirmek ve onları desteklemekte yine hedeflerimiz arasındadır.”