Suluovalı Veteran Güreşçi Nazif Barutçu Dünya İkincisi Oldu

Ülkemizi temsilen Amasya'dan Suluovalı güreşçiler, 69 kiloda Mahmut Demir ve 63 kiloda Nazif Barutçu katıldı.

Şampiyonada 69 kiloda Mahmut Demir, ilk turda Rus rakibini ilk periyotta 3 -0 yenmesine rağmen ikinci periyotta Rus rakibinin faullü hareketinden kaynaklanan sakatlanma Sonucu doktor kararı ile müsabakaya devam edemeyerek şampiyonaya veda etti. 63 kiloda mindere çıkan diğer Suluovalı güreşçi Nazif Barutçu, ilk turda Litvanyalı Allans Suvıtra’yı, ikinci turda Alman Tomas Berger’i yenerek gurup birinciliği için Fransız Renault Almend ile karşılaştı.

Fransız güreşçiyi de üstün bir farkla yenen Barutçu dünya şampiyonluğu için diğer gurubun birincisi Rus Karo Sımonyan ile altın madalya için mindere çıktı. Rus rakibi karşısında ilk devreyi bağlamada 1-0, ikinci devreyi 1-0 kaybeden Nazif Barutçu dünya ikincisi oldu. Dünya birinciliğini ve altın madalyayı 1 puanla Son anda kaybettiği için çok üzgün olduğunu belirten Nazif Barutçu, "Önümüzdeki yıl da daha iyi çalışarak Türkiye’mize ve Amasya’mıza altın madalyayı getireceğim. Çalışmalara şimdiden başladım." dedi.

Şampiyona Sonrası Suluova’ya dönen güreşçiler yaptıkları açıklamada, başarıya ulaşmada kendilerine emeği geçen herkese teşekkür etti. Güreşçiler, “Bizlerin bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen bizleri maddi manevi yalnız bırakmayan Amasya Valimiz Abdil Celil Öz’e, Amasya Belediye Başkanımız Cafer Özdemir'e, Suluova Kaymakamımız Harun Sarıfakıoğulları’na, Belediye Başkanımız Mahmut Boz'a, Güreş Federasyonu Başkanımız Bekir Çeker’e, dünya ve olimpiyat şampiyonumuz Mahmut Demir’e ve isimlerini sayamadığımız diğer gönüllülere teşekkür ediyoruz." dediler .