Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Ezeli Rekabet

2011-2012 sezonunun Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası sahibi Galatasaray Medical Park, 20. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi olabilmek için Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

2011-2012 sezonu TKBL Şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray Medical Park, bu kez basketbolun en değerli kupası için mücadele edecek. Müsabaka 17 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 19.00'da başlayacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin iki ezeli rakibi, 17 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası için 7. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar yaşanan kupa mücadelesinde her iki takım da 3 kez bu anlamlı kupanın sahibi oldu. Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda son şampiyon Galatasaray 8, Fenerbahçe 7 kez kupa şampiyonu oldu.

Geçen yıl yine Ankara Spor Salonu'nda oynanan 19. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 78-85 mağlup eden Galatasaray Medical Park müzesine götürmüştü.

Ezeli rakipler arasında yaşanan Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde ilk kazanan taraf, 1994-95 sezonunda Galatasaray'ı 85-67 mağlup eden Fenerbahçe oldu. 1998-99 sezonunda rövanşı alan Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'yi 45-43 yenerek, kupayı müzesine götürmüştü. Ezeli rekabette daha sonraki karşılaşmalarda üst üste 4 kez kazanan taraf Galatasaray, bu kupayı aynı zamanda 8 defa kazanan tek takım.

Ligin iki güçlü ekibinin yanı sıra Botaş 2 kez, Beşiktaş Cola Turka ve İçel Büyükşehir Belediyesi ise 1 kez bu değerli kupanın sahibi oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI BİLETLERİ SATIŞTA
Basketbolda Fenerbahçe ile Galatasaray kadın takımları arasında 17 Ekim Çarşamba günü Ankara'da oynanacak 20. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçının biletleri satışa çıkarıldı. Ankara Spor Salonu'nda, geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası sahibi Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek kupa mücadelesini izlemek isteyen basketbolseverler, biletleri Biletix'ten temin edebilecek.

Fiyatları 7 ile 83 lira arasında değişen 7 farklı kategoriden satışa sunulan karşılaşmanın biletlerini basketbolseverler Biletix gişeleri ve internet sitesinden satın alabilecek

Kaynak: İHA