Alex’in Gitmeyi Düşündüğü Takımı Ailesi Açıkladı

Fenerbahçe ile sözleşmesi feshedilen ve 13 Ekim Cumartesi günü Brezilya’da olacağı belirtilen Alex’in ailesi, Alex’in Türkiye’de yaşadığı olaylardan sonra ilk kez Brezilya medyasına konuştu.

Kendisiyle bir haftadır görüşmediklerini ve heyecanla Alex’in dönüşünü beklediklerini söyleyen aile, Alex’in döndüğünde hangi takımda oynamak istediğini açıkladı.

Alex’in, kariyerine başladığı takım olan Coritiba’da oynamak istediğini söyleyen ailesi, kendisinin bu yaz kulüp yöneticileriyle görüşerek 2 yıllığına anlaşma yaptığını iddia etti. Coritiba kulübü ise Alex’in kulübü ziyaretini doğrularken, resmi bir görüşme yapılmadığını ve Alex’in Fenerbahçe’den ayrıldıktan Sonra kendileriyle henüz irtibata geçmediğini söyledi.

Brezilya basınına konuşan Alex’in kardeşi Alexandre de Souza, kardeşinin kariyerine küçük bir çocukken başladığı Coritiba takımında oynayarak devam etmek istediğini ve Alex’in bu takımla ayrı bir gönül bağı olduğunu söyledi.

Bununla alakalı görüşmelerin yapıldığını iddia eden Alexandre, kardeşinin bu takımda oynamak için tek şartının şuan ligde 16. sırada olan Coritiba’nın küme düşmemesi olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Alex oldukça kararlı birisidir. Kafasına bir şeyi koydu mu kimse bunu yapmaktan onu vazgeçiremez” diyen Alexandre, kardeşinin Brezilya’da geçirdiği Son tatilinde Coritiba takımıyla Fenerbahçe’deki sözleşmesi bittiğinde anlaşmak üzere görüştüğünü söyledi.

Bununla birlikte Coritiba takımının yöneticisi VilSon Ribeiro de Andrade ortada henüz resmi bir anlaşmanın olmadığını, Alex’in Fenerbahçe ile sözleşmesinin bitmesinden Sonra kendileriyle irtibata geçmediğini, yazın kendisini ziyarete geldiğinde bir taraftar yaklaşımıyla kulübe olan ilgisini anlattığını ifade etti.

Brezilya basınına açıklama yapan Coritiba takımı yöneticisi VilSon Ribeiro, ise “Bir görüşme olduğunu inkâr etmiyorum ancak bu resmi bir görüşme değildi. Alex, Coritiba’nın projeleri hakkında benden bilgi istedi. Kendisine bazı görüntüleri ve sunumları izlettim. Çok verimli bir görüşme oldu. Avrupa’da uygulanan şeylerden yola çıkarak kulüp için bazı tavsiyelerde bulundu.” dedi.

Alex’in ailesi, Palmeiras ve Cruzeiro gibi kulüplerin Alex için ciddi teklifler yapmaya hazırlandığını söylerken onun şuan parayı düşünmediğini ve kalbinde yatan takım olan Coritiba’da iki yıl daha oynayarak kariyerini noktalamak istediğini söyledi.

Brezilya’nın Curitiba bölgesinde yaşayan ve Alex’in kendilerine yakın olmasını isteyen aile, “Alex’in kendini rahat hissedeceği için Coritiba’yı seçmesini destekliyoruz. Böyle olursa arkadaşlarına ve evine yakın olacak.” açıklamasında bulundu. Santos takımını tutan Alex’in babası ise onun Neymar ile birlikte oynamasını istiyor .