Türkiye İkinci Maçında Estonya'ya Mağlup Oldu

Erzurum'da devam eden Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası'nda Türkiye, Estonya'ya 8-3 yenildi.

Erzurum Curling Arena'da gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci gününde Estonya ile karşılaşan Türk Milli Takımı, ikinci yenilgisini almış oldu.

Günün ilk karşılaşmalarında, Almanya Avusturya'yı 8-2, Letonya Finlandiya'yı 7-3, Macaristan İspanya'yı 8-4, Bellarus Hırvatistan'ı 9-4 mağlup etti. Şampiyona bugün yapılacak 15 karşılaşmayla devam edecek. Türk Milli Takımı, yarın saat 09.00'da Çek Cumhuriyeti, saat 16.00'da ise İngiltere ile karşılaşacak.

Türkiye Milli Takımı Antrenörü Fatih Ağduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Estonya karşısında alınan mağlubiyeti, ilerleyen müsabakalarda telafi etmeye çalışacaklarını söyledi.

Milli takımın 4 galibiyet alması halinde çeyrek finale kalabileceğini belirten Ağduman, şunları kaydetti:

''Bugün maça kötü başladık ama dün daha iyi oynamıştık. İlk 4 devre skor farkı fazla olduğu için arayı kapatamadık ve sayı farkı açılınca toparlayamadık. Rakip daha iyi hamleler yaptı. Tabii bizim tecrübe eksikliğimiz çok fazla. Bunu da ilerleyen zamanlarda azaltacağız. Son atıcılar çok önemli ve son atıcımızın konsantrasyonu iyi değildi. Son taşı iyi atabilseydik durum farklı olurdu, son atışı iyi atamadığımız için skoru toparlayamadık.''

Türk Milli Takımı'nın Norveç karşısında aldığı mağlubiyetin hesapta olmadığını ifade eden Ağduman, ''Bugün kaybettiğimiz maçta oynadığımız rakip çok önemli bir rakipti. Şampiyonanın favori gösterilen takımlarından birisiydi. Ama bizim dün Norveç'i yenmemiz gerekiyordu. Karşılaşacağımız Belarus ve Hırvatistan daha dişe diş ekipler. Buradan en az 4 galibiyet alarak çeyrek finale çıkacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Emine Konuk

Kaynak: AA