Trabzonspor’un 'ev'deki Hesabı Tutmadı

Trabzonspor’un, Süper Lig’in 6. haftasında sahasında İçel İdman Yurdu karşısında ortaya koyduğu mücadele ve aldığı sonuç camiayı hayal kırıklığına uğrattı.

Özellikle müsabakanın ilk yarısında sahada hiçbir varlık gösteremeyen bordo-mavililer, 1-1’lik sonuçla bu sezon sahasında ilk kez puan kaybetti.Trabzonspor, Süper Lig'de bu deplasmanda oynadığı 3 maçta henüz galibiyet yüzü göremezken, dün akşamki İçel maçına kadar sahasında puan kaybetmemişti. Sezona deplasmandaki 1-1'lik Kardemir D. Ç Karabükspor beraberliği ile başlayan bordo - mavililer, 3. haftada Gaziantepspor'a 1-0 mağlup oldu, 5. haftada ise yine deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. 3 deplasman maçından da galibiyet alamayan Karadeniz ekibinin, sahasında ise bileği bükülmüyordu. Bordo - mavili takım, cezası nedeniyle bayan ve çocuk taraftarları önünde Avni Aker Stadı'nda oynadığı müsabakalarda Sanica Boru Elazığspor'u 2-0, Sivasspor'u ise 1-0 mağlup etmişti. Sahasındaki bu üstünlüğü dün oynanan İçel İdmanyurdu ve 7. haftada Cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçlarında da sürdürmek isteyen bordo-mavililerin, ‘ev’deki hesabı tutmadı. Özellikle müsabakanın ilk yarısında sahadaki performansı ile herkesi hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, 1-1’lik sonuçla da bu sezon sahasında ilk kez puan kaybetti. Daha önceki maçlardaki puan kayıplarını telafi adına sahalarındaki İçel İdmanyurdu ve Kasımpaşa maçlarını fırsat olarak baktıklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İçel ve Kasımpaşa maçlarından 6 puan bekliyorduk, ancak bunu başaramadık.” dedi.

Öte yandan, bordo-mavili ekip ligin 7. haftasında cuma günü sahasında Kasımpaşaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yapacağı idmanla başlayacak.