Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu Basın Toplantısı Yapıldı

İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu’nun basın toplantısı düzenlendi.

İzmir’in ev sahipliğinde Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve Olin Edirne takımlarının mücadele edeceği D Grubunun İTK Uşakizade Köşkü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, kulüp temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Arısan, “Sezon öncesinde Spor Toto Türkiye Kupası’nın İzmir’de düzenlenecek olmasından dolayı memnunuz. Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park, Olin Edirne ve Erdemir bizimle olacak ve iyi maçlar oynayacaklar. Katılan takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise, İTK Uşakizade Köşkü’nde basın toplantısının düzenlenmesini sağlayan yetkililere teşekkür ederken, “Burada Atatürk’ün anısını da yaşatmış oluyoruz. İzmir, basketbolu çok seven bir şehir. Yarından itibaren çok güzel bir turnuva olacak." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:"Burada Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve Olin Edirne mücadele edecekler. Maçlar sonunda ilk iki sırayı alan takımlar 8’li finallerde yer alacaklar. İzmirli sporseverlerin ilgi göstereceğini biliyoruz. Biletlerimiz Biletix’te satışta. Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Medical Park burada oynayacağı için güvenlik tedbirleri de uyguladık. Halkapınar Spor Salonu’nun doğu tarafından Fenerbahçe Ülker seyircileri girecek. O tarafta Atatürk Stadyumu bulunuyor. Bu stadyumun otoparkı kullanılabilecek ve sonrasında ara yoldan geçerek salonun doğu tarafındaki merdivenlerden giriş yapılabilecek. Galatasaray Medical Park seyircileri ise Halkapınar Spor Salonu’nun otoparkını kullanabilecek ve batı tarafından giriş yapabilecek. Tüm takımlara sağlıklı, sakatlıksız ve başarılı bir turnuva dilerim.”Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise konuşmasında, organizasyonla ilgili bilgiler verdi.METİN KAPLAN: GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZİzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise yaptığı açıklamada, “Böyle bir organizasyonun İzmir’de düzenlenmesinden dolayı ve tesisimizin kullanılmasından dolayı mutluyuz. Bundan sonra yapılacak faaliyetlerde de tesisimiz hazır olacaktır." diyerek şunları söyledi:"Uluslararası organizasyonları da kaldırabilecek, güçte altyapıya sahibiz. Sadece basketbol branşında değil tüm federasyonlarla yaptığımız görüşmeler sonrasında Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na her zaman talibiz. Katılan takımlara başarılar diliyorum. Türk basketbolu güzel başarılar elde ediyor. Olimpiyatlarda A Milli Kadın Takımımız, erkeklerde de A Milli Takımımız Dünya Şampiyonaları’nda başarılar elde etti.”Fenerbahçe Ülker Baş antrenörü Simone Piangiani ise yaptığı açıklamada, "Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye ligi, tüm ligler arasında önemli yere sahip bir lig. Amacımız iyi bir başlangıç yapmak olacaktır. Sezon başında hiçbir takım %100 durumda değil. Biz de hazır değiliz. Ama Fenerbahçe Ülker olarak iyi bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz. Sezona da bu şekilde devam etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Fenerbahçe Ülker'in oyuncusu Ömer Onan ise “Her yıl olduğu gibi bu sezona da Türkiye Kupası ile başlıyoruz. İzmir’de olmaktan dolayı mutluyuz. Turkish Airlines Euroleague ve Beko Basketbol Ligi başlamadan önce kendimizi göreceğiz. Önemli takımlarla oynayacağız. Bu yıl Avrupa’nın gözü daha fazla üzerimizde olacak. İspanya’nın ardından en güçlü ikinci lige sahibiz. Buraya gruptan çıkmaya geldik ve bunu başaracak güçteyiz. Sezon öncesinde bazı sıkıntılar yaşadık ama şimdi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Serdar Apaydın ise "Sezona Türkiye Kupası ile başlıyoruz. Bu maçların her takıma hayırlı olmasını diliyorum. Sakatlık olmadan bir sezon geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Erdemir Baş antrenörü Hakan Demir de yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce tüm takımlara iyi bir sezon geçirmelerini diliyorum. Türkiye Kupası bir hazırlık turnuvası şeklinde geçiyor. Ama grupta ilk iki takım arasına girmek önemli. Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park favori olabilir ama biz de elimizden geleni yaparak çıkmaya çalışacağız. Üç yıl İzmir’de çalıştım ve şimdi yeniden buradayım. Tüm takımların hedefine ulaştığı bir lig olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.Erdemir'in oyuncularından Barış Özcan ise yaptığı açıklamada, "Doğduğum yer olan İzmir’de oynayacak olmaktan dolayı mutluyum. Türkiye Kupası’yla sezon başlıyor. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker kağıt üzerinde üstün. Ancak biz de iyi hazırlandık ve hedefimiz üç gün sonunda ilk iki içerisinde yer almak. Sezonun başı ve takımlar daha oturmadı. İzmirli basketbolseverlere iyi mücadeleler izletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.Erdemir Genel Menajeri Ömer Erdinç ise yaptığı açıklamada, “İzmir’de olmaktan dolayı mutluyuz. Ayrıca bize gösterilen ilgiden dolayı da teşekkür ediyoruz. Seyircilere keyifli maçlar izlettirmek istiyoruz. Türkiye Kupası bir çok sürprize sahne oluyor. Olin Edirne ve Erdemir de en az diğer iki takım kadar şanslı. Biz de burada varız ve elimizden gelen mücadeleyi yapacağız." dedi.

Olin Edirne Baş Antrenörü Gökhan Taştimur ise yaptığı açıklamada, “Olin Edirne olarak üçüncü sezonumuza giriyoruz. İki yıl önce ilgi çeken bir lig geçirdik. Geçtiğimiz yıl zorlu bir süreç yaşadık. Bu yaza geç başlamak zorunda kaldık. Nedeni de yönetim değişti ve ilaveler oldu. Ama geldiğimiz noktada çok başarılı bir çizgi içerisindeyiz." diyerek, şunları söyledi:"İlk yılımızdaki durumumuzu yakalayacağız. Kısa süre içerisinde Trakya’nın gurur duyacağı bir ekip olacağız. Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park ile oynamanın keyfine varacağız. Bundan iki ay sonra olsa turnuva, farklı olabilirdi. Yazın geç başlamamız nedeniyle zaman harcadık. Bir yabancı ve bir Türk oyuncu alacağız. Beko Basketbol Ligi’nde herkesin bahsettiği takım olacağız. Burada da hazırlandık ve oyuncularım iyi mücadeleyi edecektir. Basketbol takımının ana hedefi sonuna kadar mücadeleyi sahaya yansıtmak ve ‘ben bütün işimi yaptım’ demesidir. Beko Basketbol Ligi takımlara hayırlı olsun ve turnuvada da başarılar dilerim."Olin Edirne oyuncusu Bekir Yarangüme de yaptığı açıklamada, "Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada mevcut şartlarda elimizden gelen mücadeleyi yapıp sürpriz yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.