Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi Mersin’de Başladı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İçel Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” konulu eğitim projesi İçel’de başladı.

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuklara yönelik olimpiyat bilincini oluşturmak, spor olgusunu geliştirmek için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ortaklaşa eğitimler verilecek. Çocukların olimpiyat bilinci içerisinde olimpiyatlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projeye İçel Büyükşehir Belediyesi de katkı sağlayacak. 5 gün boyunca 24 okuldan 4 bin 300’e yakın öğrenciye eğitimler verilmeye başlandı.

İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’ında verilen ilk gün eğitimine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sinevizyon gösterimi ile başlayan eğitim, spor grupları üzerine bilgiler verilerek uluslararası ‘İlham Projesi’nin tanıtımı ile devam etti. Eğitime katılan öğrencileri eğlendirerek keyifli vakit geçirmelerini ve aynı zamanda öğrenmelerini amaç eden Oli projesi öğrencilere spor dalları üzerine yap-boz oyunu oynatarak öğrencilerin de katılım göstermesi sağlandı. Eğlenceli çizgi filmlerin ardından Atatürk’ün spor ile ilgili ‘ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ ve ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözlerine dair öğrencilerle söyleşi yapıldı.

Milli sporcular tarafından hazırlanmış olan ‘Milli sporcu çevrenin şampiyonu olur’ konulu gösterimde çevreyi korumanın önemi ve insanların üzerine düşen görevler, öğrencilere sinevizyon gösterimi ile aktarılmaya çalışıldı. Aynı zamanda olimpizm ruhu, olimpizm bilinci üzerine de çeşitli video gösterimleri ile katılımcıların beğenisini kazandırıp çocuklarda olimpiyat oyunları duygusu ve sevgisi oluşturulmasına fayda sağlayacağı kanaat edildi.

Katılımcılara çeşitli ödüller verilen kısa bir yarışmanın ardından projenin maskotu Oli, öğrencilerin arasına katıldı.

Kaynak: İHA