Somalı Tekwandocuların Kuşak Terfi Heyecanı

Soma Taekwondo İhtisas Kulübü'nün 2012 yılı Eylül ayı kuşak sınavı her yaş grubundan toplam 62 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Gerçekleşen kuşak sınavında gerek miniklerin gerekse büyüklerin yardımlaşması ve dayanışmasının yanında disiplin ön plana çıktı. Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Dilek Kuruçay‘ın ve kalabalık seyirci topluluğunun izlediği kuşak sınavından sonraki gösterilerde, nefesler kesilirken salondaki izleyici ve aileler sporcuları ayakta alkışladı. Gösteriler sonunda sporcuların sertifikaları ve kuşakları takdim edildi.

Sınava ilişkin bilgi veren Kulüp Başkanı ve Milli Antrenör Orhan Karslı, “Kuşak terfi dönemleri sporcuların gelişimi açısından önemlidir. Velilerimizin de katılımıyla birlikte coşkulu bir şekilde kuşak terfi sınavlarını gerçekleştirdik. Alt yapıda yetişen çocuklarımız ileride Soma’mızı ve Manisa’mızı en iyi şekilde temsil edecektir. Amacımız milli takıma sporcu kazandırmak” dedi.

Eski Milli tekvandocu ve Antrenör Serdal Gündoğan ise, “Tekvando sporcularının yetişmesi için büyük çaba harcıyoruz. Kuşak terfi sınavı da sporcularımızın yetişmesi ve bu dalda ilerlemeleri açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA