Sivasspor, Beşitaş’ı İstanbul’da Yendi

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş karşısında disiplinli oynayarak, galip geldiklerini söyledi.

Çalımbay, maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında, iki takımın da galibiyete ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Beşiktaş karşısında, Sonuna kadar mükemmel bir disiplinle oynadık. İlk yarıda daha çok pozisyon bulduk, ancak değerlendiremedik. İkinci yarı az pozisyon çıkarmamıza rağmen golü attık” dedi.

Tecrübeli teknik adam, mücadelenin Son 10 dakikasında Beşiktaş'ın mükemmel baskı kurduğunu vurgulayarak, “Kalecimiz başta olmak üzere, defansımız dört dörtlük savunma yaptı. İlerde top tutamadık. Forvet hattında değişiklikler yaptık, ama topu tutamadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Takımın mücadelesinden memnunum. Galibiyet ve puan için gelmiştik. Bunu da başardık. Henüz ligin başındayız. Önemli olan bu galibiyetleri sürdürmek. Bundan Sonraki maçları kazanmalıyız ki bu galibiyetin anlamı büyük olsun” diye konuştu.

Beşiktaş karşısında Sivasspor'un golünü atan Aatıf Chahechouhe, rakipleri karşısında iyi oynadıklarını ve iyi savunma yaptıklarını söyledi.

Chahechouhe, “Sivasspor olarak iyi oynadık. Ancak bizim için her şey bitmedi. Bursaspor ile de gelecek hafta zorlu maç oynayacağız. Aynı şekilde mücadele edip kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Sivasspor'un kalecisi Milan Borjan ise Beşiktaş'ı duran toplarda iyi analiz ettiklerini dile getirdi. Çok zorlu bir maç oynadıklarını ve şanslı bir şekilde galip geldiklerini vurgulayan Borjan, “Beşiktaş Türkiye'nin en iyi ekiplerinden. Bunu gösterdiler. Biz de hiçbir takımdan korkmadığımızı gösterdik. Rakibi, duran toplarda iyi analiz ettik. Buna göre önlemlerimizi aldık. Bu çalışmalarımızın Sonucunu da aldık” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA