Oltu’da Taekwondo Kuşak Sınavı

Erzurum’un Oltu ilçe stadyumda hafta sonu yaklaşık 50 yeni taekwondocu yapılan sınavla kuşaklarını yükselti.

Antrenör Sıtkı Toysoy ve yardımcısı Ömer Bektaş tarafından yapılan sınav başarılı bir şekilde sonuçlandı. Sporcular kuşak atladıkları için sevinirken çocuklarının başarıları gören veliler ise büyük bir heyecan yaşadılar.

Program önce ısınma hareketleriyle başladı.

Antrenör Toksoy ısınma hareketlerini velilerin de oturdukları yerden yapabileceklerini söyledi.

Sağlıklı yaşam için bu tür hareketlerin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Sıtkı Toksoy programda velilere yönelik yapmış olduğu konuşmada “Yıl içerisinde düzenli olarak yapmış olduğumuz kuşak sınavlarından birini daha yapıyoruz. Sporcularımız uzun bir tatilden çıktı. Spor salonunun tamiratından dolayı programı saha içinde yapmak zorunda kaldık. Normalde bizim sporumuz salon sporudur. Salonlarda gösterilerimizi daha rahat yapmaktayız. Çocuklarımızı spordan uzak kalmasınlar diye kısıtlı imkanlarla çalıştırmak zorunda kaldık. Öğrencilerimizin büyük özverili çalışmaları ve siz velilerin desteği ile çocuklarımız başarıya ulaştılar” dedi.

Öğrencilerine çok güvendiğini belirten Toksoy, “İnanıyorum ki buradaki öğrencilerimizden ileride mutlaka şampiyonlar çıkacaktır. Yeter ki siz çocuklarınıza güvenin onlara destek olun dün olduğu gibi bugünde çocuklarımıza kapımız her zaman açık. Yıllardır hiçbir ücret almadan çocuklarımıza bu sporu yaptırmaya çalışıyoruz, amacımız çocuklarımız büyüğe saygı küçüğe sevgi vatana millete yararlı birer birey güzel ahlaklı sporcular yetiştirmektir” diye konuştu.

Toksoy, 2013 yılının Mayıs ayında Oltu’da Taekwondonun 10. yılı olarak büyük bir program yapacaklarını da sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA