Kübra Öztürk Birincilik Kürsüsünde

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da 29-30 Eylül tarihleri arasında yapılan Avrupa Gençler Karate Şampiyonası'nda Hollanda'yı temsil eden 14 yaş grubundaki Türk Kızı Kübra Öztürk Avrupa şampiyonu oldu.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan Avrupa Gençler Karate Şampiyonası'nda kendi yaş grubunda birinci olarak kürsüye çıkmanın sevincini yaşayan Kübra Öztürk, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, hedefinin bundan sonra dünya şampiyonu olduğunu söyledi.

Çok başarılı karşılaşmalar çıkarttığını belirten Kübra Ötürk, kendisinin şahsi birinciliği sayesinde takım halinde Hollanda Milli Takımı'nın Avrupa Gençler Karate Şampiyonası'nda da ikinci olduğunu söyledi.

BANA DUA EDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Bir Türk sporcu olarak Hollanda adına yarışıp şampiyonluk kürsüsüne çıkmanın sevincini yaşadığını da belirten Öztürk, "Çok mutluyum. Başarılarıma bir yenisini daha ekledim. Yunanistan'da yapılan Karate Şampiyonası'nda dört karşılaşmanın tamamını da kazanarak altın madalya alıp Avrupa şampiyonu olduğum için çok mutluyum." diyerek şunları söyledi:"Yaşım henüz 14, ileriye dönük çok büyük hedeflerim var. Bu hedeflerimde ailemin ve okul hocalarımın çok büyük desteği oldu. Hedefim Hollanda Milli Takımı ile dünya şampiyonu olmak. Bana destek veren ve dua eden herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Hollanda'ya döndüğümüzde bu şampiyonayı ailem ile birlikte kutlayacağız."