Güneşspor’dan Satranç Şenliği

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde amatör spor kulübü olarak faaliyetlerini sürdüren Güneşspor Kulübü, ilçede satranç şenliği başlattı.

Satranç Branşı As Başkanı İlker Akgün, ilçede satranç branşını yaygınlaştırmak adına böyle bir şenlik başlattıklarını bildirdi. Akgün, imkan sağlandığı takdirde Güneşspor olarak satranç branşında önemli başarılara imza atabileceklerine dikkat çekerek, “Bireysel spor dalı olan satrançta ülke genelinde başarı yakalamamak içten değil. Biraz imkan sağlansa Güneşspor Kulübü olarak ilçemizi, ülke ve hatta dünya çapında tanıtma, ismini duyurma konusunda başarılı olacağımızdan eminiz. Kulübü satranç branşı bu şenlik vesilesi ile halkımıza tanıtmış bizler onlarla tanışmış olacağız. Güneşspor Kulübü'nü halkınla sporcusuyla yani tüm ilçe ve ili ile bir bütün haline getirmeye çalışıyoruz. Biz bir aileyiz ve çocuklarımızın geleceği için onlara hep beraber kazanımları noktasında çalışmalar yapıyoruz. Önerisi ve eleştirisi olan herkesi kulübümüze davet ediyor ve tüm halkımızı beraber çalışmaya bekliyoruz” dedi.

Güneşspor Satranç Şenliği’nin 7 Ekim’de Güneşspor Kulübü kafeteryasında yapılacağı belirtilirken, 10, 14 ve 18 yaş altı olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenecek olan şenlik kayıtlarının 5 Ekim’e kadar alınacağı kaydedildi.

GÜNEŞSPOR’DA ÖDÜL TÖRENİ

Güneşspor tarafından geleneksel olarak düzenlenen okey turnuvasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. 2 ay süren turnuvaya 198 kişinin katıldığı belirtilirken, dereceye girenlere ödülleri Kulüp Lokali’nde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Kulüp Başkanı Ümit Kök, kaynaşmayı sağlamak ve kulübü daha fazla kişiye tanıtmak amacıyla bu tür turnuvalar düzenlediklerini söyledi.

Kök, yapılan bu tür turnuvaların sayısını çoğaltmak istediklerini de ifade ederek, “Halkımızın hem eğlenmesini hem yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlamak istiyoruz. 2 ay süren bu turnuvaya katılan herkese teşekkür ederiz. Yeni turnuvalarda buluşmayı ve yarışmayı dileriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA