Denizlispor 3 Puanı Tek Golle Aldı

PTT 1. Lig 5. haftasında Denizlispor Göztepe’yi tek golle yenerek haftayı galibiyetle kapattı.

Geçen hafta TKİ Tavşanlı Linyitspor deplasmanından puansız dönen Yeşil siyahlılar, az sayıda taraftarının desteğiyle 3 hafta sonra kendi evinde oynadığı maçta, 85.dakikada İsmail Haktan’ın attığı golle güldü. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın bitimine 5 dakika kala attığı golle 3 puanı hanesine yazdıran Denizlispor, bu galibiyetle puanını 9’a çıkararak puan cetvelinde 5.sıraya yükseldi. İzmir’den takımlarını desteklemek için Denizli’ye gelen yaklaşık 750 Göztepe taraftarı ise, mağlubiyetin ardından teknik direktör Hüseyin Kalpar’ın istifasını istedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, “Ligdeki puan durumuna baktığımızda bizim için çok önemli bir maçtı. Kazanmamız gerekiyordu. Aksi taktirde alt sıralarda kalabilirdik. Kazandığımız taktirde hem moral motivasyon üst sıralara gidip, önümüzdeki maçlara sağlıklı bakacağımızı düşünüyorduk. İlk yarıda net gol pozisyonları bulduk. İkinci yarıya baktığımızda ortada geçen bir maç var. Biz daha istekliydik. Oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Az sayıdaki taraftarlarımıza da teşekkür ederim” dedi Denizlisporlu futbolcu Veli, “Taraftarlarımız bizim arkamızda durmuyor. Kazanmak için çıkıyoruz ve bugün kazanıyoruz. Mutluyuz, inşallah önümüzdeki haftalarda daha akıllı bir taraftar grubu gelir” dedi.

Denizlisporlu futbolcu İsmail Haktan, “Biz iyi takım olduğumuzu biliyoruz. Yeni gelen oyuncular olarak uyum sağladık. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu şehirle bütünleşerek süper lige çıkacağımıza inanıyorum. Galibiyeti taraftarlarımıza hediye ediyoruz” diye konuştu.

Göztepe Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Denizli’ye hafta içinde kupada tur atlamanın morali ile geldiklerini belirterek, “Buradan iyi bir sonuçla döneceğimizi umuyorduk. İyi hazırlanmıştık. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Sayılmayan bir golümüz ve verilmeyen bir penaltımız var. Biz bunun arkasına sığınmamalıyız. Bize yakışır şekilde daha iyi oynayan ve çok gol pozisyonu üreten bir takım olmamız gerekiyor. Oyunun hakkı beraberlikti. İki takım da fazla pozisyon bulacak hamle yapamadı. Bir taç atışından gol yedik. Bu bizim eksikliğimiz ve yanlışımız. Bu hata bize pahalıya mal oldu. Maalesef futbolda bunlar var. Ben iyi takım olduğumuza inanıyorum ama iyi sonuç alamıyoruz. İlla ki bir yerden dönecektir. Bizim hedefimiz var, ama bu hedefimize puan olarak uzaktayız. Yeter ki seriyi yakalarız” dedi.

Göztepeli futbolcu Onur, “Takım adına üzgünüz. Denizli’deki maçın hakkı beraberlikti. Bir anlık konsantrasyon eksikliği bize pahalıya mal oldu. Biz bunu hak etmiyoruz. Yenildiğimiz maçlarda bile biz iyi oynuyoruz. Sonuçta bunu düzeltecek olan biz futbolcularız.

Göztepeli futbolcu Aytek, “Çok üzgünüz. Puan almamız gerekiyordu. Maçın hakkı beraberlikti. İki takımın da gol pozisyonu yoktu. Bir anlık zaaf bize yakışmayan bir hata ile gol yedik. Bir şeyler ters gidiyor. En kısa sürede yükselişe geçeceğiz. Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA