Basketbol Açıklaması

Basketbolda, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası ön eleme turunda mücadele eden Aliağa Petkim'in rövanş maçında karşılaşacağı Finlandiya'nın Joensuun Kataja takımı, Aliağa'ya geldi.

Joensuun Kataja takımı ilçeye gelişinde direkt olarak maçın oynanacağı ENKA Spor Salonu'na geçerek kısa bir ter idmanı yaptı.

Rövanş maçını AA Muhabirine değerlendiren Joensuun Kataja Antrenörü Jukka Toijala ''Zor olacağını biliyoruz ama turu geçeceğiz'' dedi

Aliağa'da kendilerini bir hayli zor bir maçın beklediğini ifade eden Toijala şunları söyledi:

''Finlandiya'da oynanan ilk maçta elde ettiğimiz 12 sayılık fark nedeniyle rehavet içinde değiliz. Takım olarak bu farkın basketbol oyununda turu geçmemiz için yeterli olmadığının farkındayız. Tedbiri elden bırakmayacağız. Evimizde oynadığımız ilk maç da oldukça zorlu geçti. 17 sayı geriye düştüğümüz bir maçta geriden gelerek farkı yakalamayı başarmıştık. Bu, gerçekten zor bir işti. Biz iyi bir takımız, ancak Aliağa takımı da çok iyi bir takım. Burada da onlara kolay geçit vermemeyi hedefliyoruz. Çünkü 17 sayı geriye düştüğümüz bir maçta oyun disiplininden kopmayarak kazanmayı bilmiştik. Zor olacağını biliyoruz ama turu geçeceğiz.''

Rakibine ilk maçta 82-70 mağlup olan Aliağa Petkim'in, yoluna devam edebilmesi için rakibini 13 sayı farkla mağlup etmesi gerekiyor.

Enka Spor Salonu'nda yapılacak Aliağa Petkim-Joensuun Kataja maçı yarın saat 20.30'da başlayacak.

Aliağa Petkim, rakibini elemesi durumunda Krasnye Krylia Samara , Keravnos Nicosia ve CSU Asesoft Ploiesti takımlarıyla B grubunda yer alacak.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Binnaz Ersoy

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA