3 Ocak Turnuvası’nın Kuraları Çekildi

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, İçel’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Geleneksel Futbol Turnuvası'nın kuraları çekildi.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçel’de bulunan 25 resmi kurumun katıldığı ve bu yıl 7.si gerçekleştirilecek turnuvanın kura çekimi, Toroslar Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen bir toplantıyla gerçekleştirildi.

Turnuva Yürütme Kurulu üyeleri ve kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda, turnuvanın her zaman olduğu gibi fair play çerçevesinde geçmesi dileğinde bulunuldu. İçel’in kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri içerisinde yer alan turnuvaya katılacak kurumlara Yürütme Kurulu tarafından turnuva tüzüğü ile ilgili de detaylı bilgi verilirken, kurum temsilcilerinin de görüşleri alındı. Buna göre, 35 er dakikalık 2 devre halinde, 3 Ocak Spor Kompleksi ve Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi’nde yapılacak olan ve takımların 21 futbolcu ile katılacağı müsabakalarda profesyonel futbol kuralları geçerli olacak. 4 gruptan oluşacak turnuvanın açılış maçı ise Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksinde 2 Kasım 2012 Cuma günü saat: 14.00’da, İçel Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi arasında oynanacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sporun kardeşliğin simgesi olduğuna dikkat çekerek, turnuvaya olan ilginin her geçen yıl artmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi olarak, düzenledikleri turnuvalarda İçelli genç hakemlerinin maç tecrübelerinin artmasına da vesile olduklarını dile getiren Tuna, “Geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvalar, bugüne kadar centilmence geçti. Turnuvalarımızda daha objektif olabilmek için, İçel ASKF, İl Hakem Kurulu ve Hakemler Derneği ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Sporun, kardeşliğin simgesi olduğu düşüncesinden hareket ederek, insanlar arasındaki diyalogun en üst seviyelere çıkmasını hedefliyoruz. Turnuvalarımız, bu diyalogu güçlendirdiği gibi, İçelli genç hakemlerin kendilerini geliştirebilmelerine de katkı sunmaktadır” dedi Tuna, kurumlar arasındaki diyalogu da bu turnuvada güçlendirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA