Polatlı’da Satranç Turnuvasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Ankara’nın Polatlı ilçesinde düzenlenen `2.

Geleneksel Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası` sona erdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvada 11 yaş altı müsabakalarına 153, 15 yaş altı 88, ve büyükler kategorisinde de 112 yarışmacı olmak üzere 353 yarışmacı katıldı.

Turnuvada 11 yaş altında Evrim Bulut Aluç, 15 yaş altında Yasin Tuna Taştan ve büyüklerde Ergin Çiftçi birinci oldu.

7 tur İsviçre sisteminde göre gerçekleştirilen turnuvada 11 yaş altı grubunda, Etka Enes Çimen 2`inci, Azizcan Özçelik 3`üncü olurken, 15 yaş altı grubunda, Özgür Pulat 2`inci, Ezgi Adanmış 3`üncü, büyükler kategorisinde ise M. Fethullah Gök 2’nci ve Şükrü Alkan 3`üncü oldu.

Ankara Satranç Federasyonu`ndan hakem heyetinin denetiminde gerçekleştirilen turnuvada birincilere altın madalya ve fotoğraf makinesi, ikincilere gümüş madalya, MP4 çalar, 3’üncülere bronz madalya ve MP3 çalar ödül verildi.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, turnuvaya geçen yıl oranla katılımın oldukça fazla olduğunu söyledi. Bilgin, “Satranç bizleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor. Planlı hareket etmemizi sağlıyor, yapacağımız her hamlenin bir sonra neler getireceğini düşünerek, planlı hareket etmemizi sağlıyor. Satranç oynayan her kişi kendi özgüvenini kazanmış kişilerdir bu saydığımız ve birçok daha bizlere katacağı olumlu unsurlar vardır.” diye konuştu.

Kaymakam Bilgin daha sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.