F.Bahçe 3-1 G.Antepspor

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe sahasında Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti.

Zirve mücadelesi veren ve son iki maçından beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, alt sıralardan kurtulma mücadelesi yapan rakibi karşısında galibiyete ikinci yarıda bulduğu gollerle gitti.

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda müthiş bir geri dönüş sergileyerek maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 76. dakikada Miroslav Stoch, 77. dakikada Crisatian Baroni ve 90+3. dakikada Mehmet Topuz kaydetti. Gaziantepspor'un tek golü ise 12. dakikada Bekir Ozan'dan geldi.

Öte yandan Gaziantepspor'da forma giyen eski Fenerbahçeli Kerim Zengin karşılaşmanın 45+1 dakikasında ikinci sarı karttan, kırmızı kart gördü. Ayrıca 47. dakikada Şükrü Saracoğlu Stadı'nda elekktirk arızası nedeniyle yaklaşık 5 dakika durdu.

Zorlu karşılaşmada aldığı galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 39'a yükseltirken, Gaziantepspor 19 puanda kaldı.

EMRE'NİN YERİNE GÖKAY

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptığı maçta, sarı-lacivertli ekipte Emre Belözoğlu'nun yokluğunda genç futbolcu Gökay Iravul görev yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı kart cezası nedeniyle bu maçta kadroya alamadığı Emre'nin yerine orta alanda Gökay'a şans tanıdı.

Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 2 maçta görev verdiği genç futbolcuyu, takımın önemli ismi Emre'nin yokluğunda kadroya dahil etti.

Ligin 3. haftasındaki Manisaspor maçında Selçuk Şahin'in sakatlanmasının ardından 15. dakikada oyuna dahil olan Gökay, 4. haftada deplasmandaki Kayserispor mücadelesinde ise ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Kayserispor maçından sonra tam 13 hafta maç kadrolarına giremeyen Gökay, 18. haftadaki Orduspor mücadelesinde yedekler arasında yer bulurken, bu hafta takıma girdi.

ALEX VE ÖZGÜR DÖNDÜ

Belindeki sakatlığı nedeniyle ligde geçen hafta takımını yalnız bırakan kaptan Alex Gaziantepspor maçıyla birlikte takıma döndü.

Fenerbahçe'nin alt yapısında yetişen, ara transfer döneminde sarı-lacivertli takıma yeniden dönen Özgür Çek, Gaziantepspor maçında 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı.

HEYECAN FIRTINASI

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe ve Gaziantepspor oldukça hızlı başladı. İki takım da ilk düdükle birlikte golü düşünürken, karşılıklı ataklar maça büyük heyecan kattı.

GAZİANTEPSPOR VURDU, VOLKAN ÇIKARI

Gaziantepspor deplasmanda olmasına rağmen orta sahada yaptığı kısa paslara Fenerbahçe yarı sahasını kolay geçti. Sarı-lacivertli savunmaya arka arkaya oldukça zor anlar yaşatan, Gaziantepspor'da ilk olarak 9. dakikada Bekir Ozan karşı karşıya durumda Volkan Demirel'a takıldı. Bu pozisyonun hemen ardından Sapara'nın serbest vuruşunu Volkan direkten dibinden çıkardı. Yine bir dakika sonra ise Popov'un şutunda Volkan'ın müdahalesi Gaziantepspor'un öne geçmesini engelledi.

BEKİR OZAN BU KEZ KAÇIRMADI

Arka arkaya oldukça ciddi tehlikeler yaratan ve golü atacağının sinyalini veren Gaziantepspor 12. dakikada öne geçmeyi de başardı. Hızlı gelişen Gaziantespspor atağında Popov sol kanattan topla birlikte ceza sahasıan girdi ve pasını Bekir Ozan'a çıkardı. Bekir Ozan ise düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK KOZU STOCH

Kendi sahasında geriye düşen Fenerbahçe, golden sonra topa daha çok sahip olarak Gaziantepspor kalesine yüklenmeye başladı. Daha çok Sotch'un bulunduğu sol kanadı kullanan sarı-lacivertliler, ilk yarıda en tehlikeli atağını Slovak futbolcuyla geliştirdi. Maçın 22. dakikasında Stoch'un çaprazdan şutunu Karcemarskas çıkardı ve beraberliğe izin vermedi.

GAZİANTEPSPOR 10 KİŞİ

Fenerbahçe karşısında oldukça iyi bir ilk yarı çıkaran Gaziantepspor'da Sapara'nın 37. dakikasında şutunda Volkan ikinci gole izin vermezken, Trabzonspor'dan transfer olan Slovak isim Fenerbahçe savunmasını oldukça zorladı.

Öte yandan mücadelenin 45+1. dakikasında Gaziantepsporlu futbolcu Kerim Zengin, Miroslav Stoch'a yaptığı müdahale sonrasında, hakem Kamil Abitoğlu sarı kartına başvurdu. Fenerbahçe alt yapısında yetişen, Gaziantepspor'da ilk maçına çıkan Kerim Zengin, 30. dakikadaki sarı kartının ardından bu kartla takımını 10 kişi bıraktı.

KOCAMAN'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

İkinci yarıya çıkarken Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman değişikliklerle, hamlelerini yaptı. Kocaman, Semih Şentürk ve Gökay Iravul'a ikinci yarıda şans vermezken, Caner Erkin ve Henri Bienvenu'yu sahaya sürdü.

FENERBAHÇE GOL VE GOLLER AŞKINA...

Karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişi kalmanın sıkıntısını ciddi şekilde yaşayan Gaziantepspor kendi yarı sahasında çıkmakta oldukça zorlandı. Fenerbahçe baskılı oyunuyla kontrolünü eline aldı ve Gökhan Gönül ve Reto Ziegler gibi beklerinin de desteğiyle kanatlardan akınlarını geliştirdi.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL

Sarı-lacivertliler taraftarının da destğiyle birlikte kurduğu baskı sonrasında 76. dakikada Miroslav Stoch'un golüyle beraberliği yakaladı. Ziegler'in verdiği pasa ceza sahası içinde çok sert vuran Stoch golü atarken, takımını ateşleyen isim oldu.

Stoch'un golünün ardından bir dakika sonra Fenerbahçe durumu 2-1 yaptı. Alex'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Baroni, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek durumu 2-1 yaptı.

BIENVENU ATAMADI, MEHMET TOPUZ MAÇI BİTİRDİ

Öne geçmesine rağmen tempo düşürmeyen Fenerbahçe, Gaziantepspor kalesinde ciddi tehlikeler yaratamaya devam etti. Sarı-lacivertliler Stoch ve Bienvenu ile ürettiği net pozisyonlarda sonuç alamadı.

Özellikle Bienvenu yakaladığı fırsatları değerlendiremesede, 90+3 dakikada sahneye çıkan Mehmet Topuz durumu 3-1 yaptı. Alex'in pasında gelişine vuruşla topu filelere gönderen Mehmet Topuz maçın da skorunu belirledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

94'Alex De Souza soldan ceza alanında penaltı noktasındaki Mehmet Topuz'a çıkardı topu. Topuz topun gelişine vurdu ve farkı ikiye çıkardı
93'Fenerbahçe'de Alex yerini Özgür Çek'e bıraktı
93' GOOOLLL Mehmet Topuz
91'Alex de Souza ceza alanı dışında önüne düşen topu sert bir şutla kaleye gönderdi ancak top yandan auta çıktı
90'Karşılaşmanın sonuna altı dakika uzatma eklendi
90'Normal süre olarak 90. dakikanın içindeyiz ancak elektrik kesintisi ve oyuncu değişiklilerin de etkisiyle karşılaşmanın uzatma dakikalarının ortalamanın üzerinde olması bekleniyor
89'Arka direğe doğru inen topu karşılayan isim Yobo oldu.
89'Gaziantepspor Fenerbahçe yarı alanının sağ kanadından bir serbest atış kullanacak
88'Marek Sapara sağ kanattan ceza alanına ortaladı. Orada topu karşılayan isim Serdar'dı
87'Popov'un ortasında ceza alanı içerisinde kimse dokunamayınca top doğrudan auta çıktı
86'İlk golde atağı başlatan isim Baroni ikinci gole de kendisi imza atarak skorun değişmesine büyük etki sağladı
85'Yasin Pehlivan ceza alanında kaçan Muhammet'e bir ara pası göndermek istedi. Baroni yerinde bir müdahale ile topun sahibi oldu
84'Henri Bienvenu Alex'in ara pasıyla ceza alanına hareketlendi. Araya giren El Yasa topu kornere gönderdi
83'Miroslav Stoch soldan ceza alanına girdi. Şutunu çıkardı ancak top yandan auta çıktı
81'Stoch ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Karcemarskas'tan seken topa Bienvenu vuramadı ve ev sahibi ekip üçüncü golden oldu
78'Baroni ceza alanı dışında aldığı topu Alex'e gönderdi. Alex'in duvar pasıyla ceza alanı içinde bu sefer topla buluşan Brezilyalı şutunu çıkardı ve takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı
77' GOOOLLL C. Baroni
76'İkinci yarıda adeta tek kale oynayan F.Bahçe'de Alex soldan ceza alanına kaçan Ziegler'i topla buluşturdu. Ziegler yerden ceza alanı ortasına kesti topu. Stoch topu gelişine net bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi
76' GOOOLLL Stoch
74'Reto Ziegler ceza alanı içerisinde Bienvenu'ye doğru bir ara pası gönderdi ancak hızlı giden topun sahibi Litvanyalı kaleci oldu
73'Reto Ziegler soldan ortaladı. Top yine Karcemerskas'ta kaldı...
72'Miroslav Stoch solda topla buluştu. Yerden içeriye doğru sert bir pas çıkardı ancak Caner'in önüne düşen topu savunma uzaklaştırdı
71'Sapara soldan Popov'un koşacağını düşünerek bir ara pası gönderdi ancak Popov topa doğru adım dahi atmadı
70'Fenerbahçe atağa kalkarken Ziegler ile Stoch arasında yaşanan bir anlaşmazlık sonucu top kaybı yaşandı.
69'Caner Erkin sağ kanattan ortayı yapan isim oldu bu sefer. Arka direkte oldukça müsait durumda bulunan Henri Bienvenu'nün kafa vuruşu auta çıktı
68'Gökhan Gönül yine sağdan ortaladı ve yine Karcemarskas topun sahibi oldu ancak bu sefer bir de Henri Bienvenu'nün faulüne maruz kaldı
67'Gökhan Gönül sağdan ortaladı. Bienvenu'den önce yükselen Karcemarskas topun sahibi oldu
64'Gaziantepspor'da Cenk Tosun yerini Muhammet Demir'e bıraktı
64'Caner Erkin ceza alanı içinde Alex'e çok iyi bir pas çıkardı. Alex'in şutu auta gitti.
63'F.Bahçe ataklarını yoğunklaştırdı. Mehmet Topuz ceza alanında kendisine pozisyon yaratmak isterken rakibine faul yaptı.
62'Miroslav Stoch sol çizgiden zor pozisyonda ortasını yaptı ancak Karcemarskas iyi yükseldi ve topun sahibi oldu
61'Mehmet Topuz ceza alanına kaçan Alex'i topla buluşturmak istedi ancak savunma topu uzaklaştırdı
58'Mehmet Topuz ceza alanı sağ çaprazından kaleyi yokladı. Top üstten auta çıktı
54'Marek Sapara Popov'u soldan kaçırmak istedi. Yobo araya girerek topu taca gönderdi
54'Miroslav Stoch'un soldan ara pasına Bienvenu hareketlendi ancak top hızlıydı ve Karcemarskas'ın ellerinde kaldı
53'Yobo savunmanın arkasına güzel bir pas gönderdi. Oraya hareketlenen Caner'di ancak Karce araya girdi ve topu uzaklaştırdı
52'Ve karşılaşma ışıkların gelmesiyle beraber kaldığı yerden yeniden başlıyor
46'Bu arada Şükrü Saraçoğlu'nda stadyumun elektriklerinden bir kısmı kesildi. Maç an itibarıyla durdu
46'İkinci yarı F.Bahçe'nin vuruşu ile başladı

FENERBAHÇE 0-1 GAZİANTEPSPOR İLK YARI SONUCU

45'G.Antep'te Kerim Zengin ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor ve ardından oyun alanında oyuncular birbirilerine girdi.
45'Joseph Yobo orta alana kadar kendi topuyla geldi. Sağ kanada taşımak istedi ancak savunmada Şenol Can pozisyonu kesen isim oldu
44'Alex De Souza ceza alanı dışından şansını denedi ancak top auta çıktı. Bu pozisyonun ardından Alex bir önceki faulü nedeniyle sarı kart gördü
43'Sosa sağ kanattan içeriye ortaladı ancak araya giren isim Mehmet Topuz oldu ve kafayla topu Volkan'a kazandırdı
42'Reto Ziegler Sosa tarafından düşürüldü. F.Bahçeli taraftarların hakeme tepkisi halen devam ediyor ve her faul pozisyonu sonrası büyük protestolar yükseliyor
41'Korner sırasında Serdar Kesimal topsuz alanda yerde kaldı. Taraftarlar bu pozisyonda büyük tepki gösterdi. Hakem oyunu devam ettirdi
40'Fenerbahçe Alex'le bir korner kullanıyor
38'Sapara ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Volkan son anda köşeye giden topu kornere gönderdi
37'Dany'nin uzun pasını sağ çizgide hareketlenen Kerim ayağının altından kaçırdı.
36'Bu dakikalarda iki ekibin de oyunun başlarındaki temposu biraz düştü
34'Reto Ziegler'in ara pasında Stoch soldan süratle hareketlendi ancak Kerim Zengin kayarak müdahale etti ve topu taca gönderdi.
33'Oyundaki gidişattan memnun olmayan Volkan Demirel, Samet Güzel'e bir şeyler anlattı ardından yedek kulübesine giden Samet'in anlattıklarını takriben Özer ve Bienvenu ısınmaya başladılar
32'Mehmet Topuz savunmadan kaptığı topu hızla ceza alanına gönderdi ancak Semih oraya hareketlenmemişti
31'Alex'in kullandığı serbest vuruşta Gökhan çok müsait bir pozisyonda vurdu kafayı ancak top auta çıktı
30'Stoch yerde kaldı. Faulü yapan isim Kerim Zengin'di ve sarı kart gördü
29'Bekir Ozan Has soldan ceza alanına sarktı. Sıfırdan kestiği top çizgiye paralel olarak giderken hiç kimse dokunamadı.
28'Popov soldan ceza alanına doğru bir pas çıkardı ancak Cenk'ten önce topu uzaklaştıran isim Yobo oldu
27'Ismael Sosa Ziegler müdehalesi ile yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi
26'Kerim Zengin ceza alanına doğru hareketlenen Bekir Ozan'a uzun bir pas atmak istedi ancak top Bekir'in arkasında kaldı
25'Miroslav Stoch sol çaprazdan topu taşıdı. Ceza alanına girer girmez ortasını yaptı ancak top El Yasa'ya çarparak uzaklaştı
24'Ismael Sosa yine sol kanattan süratle geldi bu sefer kendisi vurmayı denedi ancak vuruşu kötüydü ve top taça çıktı
23'Gökhan Gönül ceza alanı içinde arka direğe ortaladı. Orada G.Antep savunması vardı ve topu kornere gönderdi
22'Miroslav Stoch sol çizgide Alex'ten aldığı topu sağ ayağı ile uzak direğe doğru yerden gönderdi. Ancak Karce yine başarılıydı
21'Cenk Tosun Sapara'dan aldığı bir diğer pasla ceza alanıa girdi. Yerden içeriye çıkardı ancak bu sefer de araya giren isim Serdar oldu
20'Kerim Zengin Sapara'dan aldığı pasla sağ kanada indi .Yerden ortası Stoch'a çarparak kornere çıktı
20'Gökhan Gönül sağdan ortaladı. Karcemarskas yükselerek Alex'den önce topu kontrol etti
19'Alex De Souza ceza alanına hareket eden Semih'i topuk pasıyla pozisyona sokmak istedi ancak pası kısa kaldı savunmada Kerim uzaklaştırdı
18'Alex orta alanda şık bir çalım attı ancak El Yasa'nın darbesi ile yerde kaldı
17'Fenerbahçe ayağa paslarla organize olmaya çalışıyor ancak Gaziantepspor iyi kapanıyor
16'Alex'in ara pasında Stoch hareketlendi ancak daha önce topun sahibi Karcemarskas oldu
15'Sosa soldan ortaladı ancak Yobo topu kornere gönderdi
14'Fenerbahçe savunmasında riskli paslar top kaybına neden oldu
13'G.Antepspor ani bir kontra atak ile F.Bahçe savunmasını az adamla yakaladı. Soldan topu süratle taşıyan Sosa ceza alanı içinde sıfıra kadar indi ve dışarıya çıkardığı topla buluşan Bekir Ozan skoru 1-0'a taşıdı
12' GOOOLLL Bekir Ozan
11'G.Antepspor atak üzerine atak geliştirdi. Bu dakikalarda rakibini bunalttı. Ancak bir kontra atakla çıkan F.Bahçe'de Baroni ceza alanı dışından kaleyi yokladı Karce son anda kornere çeldi
10'Marek Sapara ceza alanı sol çaprazından serbest vuruş kullandı. Yerden köleye doğru giden topu Volkan son anda çıkardı
9'Bekir Ozan inanılmaz bir gol kaçırdı. Orta sahadan Sapara'nın pasıyla birden ceza alanı içinde Volkan'la karşı karşıya kaldı. Yerden vuruşunu Volkan ayakalarıyla çıkardı
8'Popov çalımlarla ceza alanına girmek istedi ancak arkadan Baroni müdahale etti. Bulgar oyuncu faul beklerken hakem oyunu devam ettirdi
6'Stoch soldan ortaladı ancak savunma topu uzaklaştırmakta zorlanmadı
4'Kerim Zengin'ın ara pasına Cenk hareketlendi ancak pozisyon ofsayttı
3'Ismael Sosa sağ kanattan ceza alanına doğru ortaladı. Popov topu ceza alanı içinde kontrol etmek istedi ancak ayağından aşınca doğrudan auta çıktı
2'Mehmet Topuz sağdan ortaladı. Ceza alanında Dany'den seken top Karcemarskas'ın ellerinde kaldı
1'Ve karşılaşma G.Antepsporlu oyuncuların vuruşu ile başladı

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Serdar
Yobo
Ziegler
Mehmet Topuz
Cristian
Gökay
Stoch
Alex
Semih

GAZİANTEPSPOR
Karcemarskas
Kerim
El Yasa
Dany
Şenol
Sosa
Orhan
Sapara
Bekir Ozan
Popov
Cenk