Fa Cup 3. Turunda Manchester Derbisi United'in

Premier Lig`in zirvesindeki iki takım, kozlarını bu kez FA Cup`ta paylaştı.

Müthiş bir heyecana sahne olan City-United derbisinde son gülen Manchester United oldu.

FA Cup 3. turunda Manchester City`e konuk olan Manchester United, 78 dakika 10 kişi oynayan rakibini 3-2 yendi ve adını 4. tura yazdırdı.

Maça hızlı başlayan Manchester United, henüz 10. dakikada Rooney`le deplasmanda 1-0 öne geçti. Golden 2 dakika sonra ise City 10 kişi kaldı. 12. dakikada Nani`ye yaptığı mücadehele nedeniyle kırmızı kart gören Kompany, tartışmalı bir kararla oyun dışı kaldı.

Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Manchester United, 30. dakikada Wellbeck`le skoru 2-0`a getirdi. Ardından 40. dakikada bir kez daha sahne alan Rooney, ilk yarının skorunu belirledi: 0-3.

İkinci yarıda ise Manchester City hızlı başladı. 48. dakikada Kolarov`un harika frikik golü, City`i umutlandırırken 64. dakikada topu ağlara gönderen Agüero, Manchester United`e sıkıntılı anlar yaşattı. Ancak Manchester United, kalan dakikalarda tecrübesini ortaya koydu ve tempoyu düşürmeyi başardı. 10 kişilik City`nin beraberlik çabaları da kalan dakikalarda yeterli olmayınca, karşılaşma Manchester United`in 3-2`lik üstünlüğüyle sona erdi.

Geçen yılın FA Cup şampiyonu City, bu sonuçla kupaya veda ederken, 11 şampiyonlukla bu kupayı en çok kazanan takım olan Machester United, 12. kupaya bir adım daha yaklaştı.


SCHOLES GERİ DÖNDÜ
Öte yandan geçen sezon sonunda futbolu bıraktığını açıklayan Paul Scholes, bu maçta geri döndü. Sir Alex Ferguson`un özel ricası üzerine takıma geri dönen deneyimli oyuncu, maça yedek kulübesinde başladı.
Scholes, 59. dakikada da Nani`nin yerine oyuna dahil oldu. Paul Scholes, sezon sonuna kadar Manchester United forması giymeye devam edecek.