Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3.

Lig 1. Grup takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor`un Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, ilk yarıyı değrlendirdi. Ligin ilk yarısında iyi bir grafik çizdiklerini ve zirve hedefiyle lige başladıklarını belirteren Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, "Sezonun ilk yarısını önemli bir yerde tamamladık. 31 Puanla 5. sırada olmamız bence başarıdır. Lige iyi bir başlangıç yapmıştık. Sezonun ilk maçında gol yağdırdık. Akçaabat Sebatspor ile evinde yaptığımız maçı 8 -0`lık tarihi bir farkla kazanmıştık. Bir ara zirve koltuğuna oturduk. Art arda Kırıkhanspor ve Bayrampaşaspor maçlarını kazandık. Kırıkkale ile golsüz berabere kaldık.Büyükşehir Belediyespor olarak, liderliğimizi sürdürdük. Ligin ilk 4 maçından 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puanla zirve koltuğunu korumuştuk" dedi. İlk yarıyı 31 puanla, 5. sırada bitiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 19 maçlık periyotta rakip filelere 28 gol atarken, kalesinde de 13 gol gördü. Oynadığı 19 maçtan 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Sarı-kırmızılı ekip, iç saha maçlarında önemli sonuçlara imza attı. Evinde oynadığı 9 maçtan 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 20 puan topladı. Dış saha maçlarında ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 11 puan hanesine yazdı.

Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk yarısında ilklere de imza attı. Akçaabat Sebatspor`u 8-0`lık farklı sonuçla yenen sarı-kırmızılı ekip, tarihinde ilk kez bu kadar farklı bir galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıdaki diğer farklı galibiyetini ise Elazığ Belediyespor`u 4-0 yenerek aldı. Büyükşehir Belediyespor`un en golcü futbolcusu Muhammet oldu. Geçen sezon da attığı gollerle takımını sırtlayan tecrübeli forvet, ligin ilk yarısında tam 10 kez fileleri havalandırdı. BüyükşehirBelediyespor`un en golcü futbolcusu olma unvanını elinde bulunduran Muhammet`i, 4 golle Hakan izledi. Ligin ilk yarısında 3 golü bulunan Mansur`u ise 2`şer golle Erhan Özdil, Yusuf, Çağrı ve Kamil takip etti. Büyükşehir Belediyespor`un diğer gollerini de Mustafa Öztürk, Serkan Şirin ve Tolga Deniz kaydetti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk yarısında toplam 4 kez kırmızı ve 48 kez de sarı kart gördü. Takımda Tolga Deniz, İki defa kırmızı kart görürken, Serkan Şirin ve Emrah Çalışlar da 1`er kez kırmızı kart gördü. Büyükşehir Belediyespor, bir maçta en fazla sarı kartı deplasmanda oynanan Sandıklı Belediyespor maçında gördü. Büyükşehir Belediyespor`un 2-1 yenilgisiyle sonuçlanan karşılaşmada 7 sarı kart çıktı.

Kaynak: İHA