Kenan, Moto2’den Supersport’a Geri Döndü

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Moto2’de kötü bir sezondan sonra yeniden Supersport`a geri döndü.



Akyazı ilçesindeki bulanan kendi pistinde hazırlık çalışmalarını sürdüren Sofuoğlu, geçen dönem Moto2’de kötü bir sezon geçirdiğini söyledi. Bu sene sezona iyi başlamak istediğini ifade eden Sofuoğlu, Moto2’den yeniden Supersport’a dönmesinin kendi kararı olduğunu belirtti. Kenan Sofuoğlu, “Moto2`de kalma ihtimalim vardı ama bulunan bütçelerle iyi bir takımda olamıyordum. İyi bir takım olmadıktan sonra arkalarda kalmanın bir anlamı yoktu. 2011 yılındaki yaptığım hayatı tekrar yapmak istemiyorum. O yüzden yarış kazanabilecek bir takım olması gerekiyordu. Aldığım tekliflere baktım. En güzeli Supersport’tan geldi." dedi.


Supersport’un yarış kazanabileceği bir kategori olduğunu vurgulayan Kenan Sofuoğlu, motorunun da takımının da çok iyi olduğunu ifade etti. Sofuoğlu “Burada sadece sporcunun motor kullanması değil, takımın, takımın imkanlarının da çok iyi olması gerekiyor. Bu sebeple Supersport’tan güzel teklif geldiği içinde federasyonla birlikte değerlendirip karar verdik. Önemli olan sezon sonunda dünya şampiyonluğuna ulaşmak. Kategoriler arasında çok fark yok. Motor farkı var, takım farkı var. En iyi imkan nereden geldiyse oraya gidecektik. Bu sene iyi hazırlanıyoruz. Geçen dönem çok büyük sıkıntılar yaşamıştım, özellikle hazırlık döneminde.” diye konuştu.


Şubat ayı sonunda yarışların başlayacağını belirten Kenan Sofuoğlu, şu bilgileri verdi: "Çok şanslıyım, Sakarya’da havalarda çok iyi gidiyor. Kendi pistimizde çalışıyorum. Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Bu ay içinde İspanya ve Avrupa’daki testlerim başlayacak. Türkiye’de kaldığım sürece Sakarya’da antreman yapma şansım var. Şubat başında Avustralya’da gideceğiz. Şubat ayını sonunda 2012 yılının ilk yarışı başlayacak. İnşallah güzel bir başlangıç olur. Çünkü gerçekten moral olarak ihtiyacım var.”