Tarsus Belediyesi: 62 - Optimum Ted Ankara Kolejliler: 73

Periyot: 20-14
2. Periyot: 30-41
3. Periyot: 18-15
4. Periyot: 14-17

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi`nde (TKBL) 12. hafta maçında Optimum TED Ankara Kolejliler, deplasmanda konuk olduğu Tarsus Belediyesi’ni 62-73 skorla mağlup etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ikinci yarının ilk maçında Optimum TED Ankara Kolejliler, Tarsus Spor Salonu’nda misafir olduğu Tarsus Belediyesi’ni 62-73 yendi.

Mücadele Özge Yavaş’ın serbest atış çizgisinden bulduğu isabetle başlarken, ilk dakikalarda iki takım da birbirine kolay sayı şansı tanımadı ve 5. dakikaya 8-7’lik skorla girildi. Bu dakikadan sonra üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlerle farkı açan ev sahibi ekip, ilk çeyreği de 20-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda hızlı başlayan taraf Ankara temsilcisi olurken, Gülşah Akkaya – Liana Braxton ikilisinin sürüklediği hücumlarla oyuna yeniden denge getiren konuk takım, 15. dakikada 24-25’lik skor avantajını yakaladı. Devrenin son bölümünde ise oyunun kontrolünü tamamen eline alan Optimum TED Ankara Kolejliler, aradaki farkı da çift hanelere taşıyarak soyunma odasına 30-41 önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyrekte Yasemin Dalgalar – Tuğba Talaslıoğlu ikilisi ile etkili olan Tarsus Belediye, Demya Walker’ı durdurmakta zorlanınca 25. dakikada durum 37-48’e geldi. Çeyreğin kalan bölümünde yeniden devreye giren Gülşah Akkaya’nın art arda bulduğu sayılarla ile aradaki farkı koruyan Ankara temsilcisi, final periyoduna 48-56’lık üstünlükle girdi.
Son çeyreğe Ivory Latta’nın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle başlayan ev sahibi takım, Jessica Adair’in de orta mesafeli atışlarıyla bitime 4 dakika skoru 62-65’e getirdi. Mücadelenin son bölümünde ise Demya Walker’ın içeri kat ederek bulduğu sayılarla üstünlüğünü koruyan Optimum TED Ankara Kolejliler, rakibini 62-73 skorla yendi.