Orduspor-1 1-Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe Orduspor'la 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçında Orduspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 19 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Orduspor'un golünü 18. dakikada Bogdan Stancu, Fenerbahçe'nin golünü ise 50. dakikada Emre Belözoğlu kaydetti

Sakatlığı bulunan Alex de Souza'dan yoksun maça çıkan Fenerbahçe önemli 2 puan kaybederken, Arjantinli dünyaca ünlü teknik adam ile ilk maçına çıkan Orduspor güçlü rakibinden puan almayı başardı.

Bu beraberliğin ardından Galatasaray'ın kazandığı haftada Fenerbahçe 36 yaptı ve ezeli rakibiyle puan farkı 4'e çıkmış oldu. 7 maç sonra puan alan Hector Cuper'li Orduspor ise 18 puana ulaştı.

HECTOR CUPER İLK KEZ SAHADA
Teknik direktör Metin Diyadin'in istifasının ardından dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper ile anlaşan Orduspor'da yeni bir heyecan yaşandı. Cuper, Fenerbahçe maçı öncesinde kente gelmesine rağmen takımının başında ilk kez sahaya çıktı.

Öte yandan Mor-beyazlı taraftarlar 60 ile 200 lira arasında olan bilet fiyatlarını yüksek bularak karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, sarı-lacivertli taraftarlar ise kendilerine ayrılan yeri doldurdu.

Orduspor Kulübü tarafından kadın ve çocuk taraftarlara ayrılan 500 biletin tamamı ise tükendi.

Maç öncesinde Orduspor Kulübü tarafından daha önceden mor-beyazlı formayı giyen futbolculara kulüp başkanı Nedim Türkmen birer teşekkür plaketi verdi.

Karşılaşma nedeniyle Ordu kent merkezinde polisler yoğun güvenlik önlemleri aldı. Statta ise 600 polis memuru ile 300 özel güvenlik görevlisi görev yaptı.

KONTROLLÜ HÜCUM, KONTROLLÜ SAVUNMA
Fenerbahçe, Orduspor deplasmanında oynadığı karşılaşmada ilk düdükle birlikte daha atak oynamaya çalıştı. Topa hakim olan sarı-lacivertliler ileride çoğalmaya çalışada, Orduspor rakibine boş alan bırakmadı. Dakikalar geçtikçe topla daha çok buluşan Orduspor, Fenerbahçe kalesine ataklarını geliştirmek için çabaladı. İki takım ilk 15 dakikada hata yapmayarak kalesini iyi korudu.

STANCU'DAN BEKLENMEDİK FÜZE

Karşılaşmada oyun orta sahada sıkışmaya başlarken 18. dakikada Bogdan Stancu'nun harika golü her şeyi değiştirdi. Galatasaray'dan Orduspor'a kiralık gelen Rumen futbolcu yaklaşık 30 metreden çektiği şutla Volkan Demirel'i mağlup etti ve Orduspor'u 1-0 öne geçirdi.

FENERBAHÇE İLK YARIDA SUSKUN KALDI
Fenerbahçe yediği şok golden sonra Orduspor kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 27. dakikasında Özer Hurmacı'nın şutuyla ilk ciddi tehlikesini yarattı. Ancak Özer'in şutu direğin dibinden dışarı gitti. 27. dakikada ise Miroslav Stoch'un şutunda kaleci Fornezzi gole izin vermedi. Sarı-lacivertliler ilk yarının kalan bölümünde etkili olmaya çalışsada, başarılı olmadı. İki özellikle kornerlerde tehlikeler yarattı, fakat savunmalar hata yapmadı ve ilk yarıyı Orduspor tek golle önde kapattı.

KOCAMAN'DAN ERKEN HAMLELER
İlk yarıyı mağlup kapatan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Skoru çevirmek isteyen tecrübeli teknik adam Özer Hurmacı ve Miroslav Stoch'a ikinci yarıda forma vermedi. İki ismin yerine Caner Erkin ve Issiar Dia görev aldı.

BASKI FENERBAHÇE'YE GOLÜ GETİRDİ
Değişikliklerin ardından ikinci yarıya, ilk yarıya göre oldukça tempolu ve istekli başlayan Fenerbahçe, Orduspor'u yarı sahasında çıkarmadı. Sarı-lacivertliler 50. dakikada ise aradığı beraberlik golünü buldu. 50. dakikada ceza sahası yayı içinde topla buluşan Emre Belözoğlu şutu ağlarla buluştu ve skor 1-1 oldu.

FORNEZZI, FENERBAHÇE'Yİ DURDURDU

Beraberlik golünden sonra da Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinden bırakmadı. Sarı-lacivertliler ikinci golü bulabilmek adına Ordu kalesine ataklarını sürdürdü. Ancak kaleci Fornezzi, Fenerbahçe ataklarında ikinci gole izin vermedi.

Baskı karşısında yarı sahasında çok adamla kalan Orduspor, kontrataklarla yeniden öne geçmek istedi. Fakat son paslarda başarılı olamayan Orduspor kontratakları değerlendirememiş oldu.

PLANLAR TUTMADI

Fenerbahçe ikinci golü bulamayınca, teknik direktör Aykut Kocaman son değişiklik hakkını kullandı. Baroni'yi kenara alan Kocaman, Bienvenu'yü sahaya sürdü. Aykut Kocaman galibiyet için tüm silahlarını kullanmasaına rağmen, sarı-lacivertliler sonuca ulaşamadı.

Orduspor ise kontrataklarda özellikle son bölümlerde ciddi tehlikeler yaşattı. Karşılaşmanın 87. dakikasında Stancu'nun kale ağzından vuruşunu Volkan çizgi üzerinde tuttu. İki takım da maçta başka gol bulamyınca karşılaşma 1-1 sona ermiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

93' Ve hakem karşılaşmayı bitirdi. Orduspor-1 Fenerbahçe-1
93' Emre'nin rakibine yaptığı harekete hakemden faul kararı çıktı.
91' Hakan Özmert'in uzun pası soldan hareketlenmek isten Culio için gerçekten de uzun oldu doğrudan taca çıktı
90' Karşılaşmaya 3 dakikalık oynanmamış süre eklendi.
88' Gosso sol kanattan ortalamak istedi. Top Serdar'dan taca çıktı.
87' Henri Bienvenu'nün sert hareketi sonrası ev sahibi ekip faul kazandı. Pozisyon sonrası itirazda bulunan Yalçın da sarı kart görüyor
86' Culio yine soldan taşıdı. Altı pas içerisinde Stancu'ya çıkardı topu. Net bir vuruş yapan Stancu'nun gol sevinci Volkan'ın kurtarışı ile gerçeğe dönüşemedi. Mutlak bir pozisyondu
85' Culio çok iyi bir çalımla sol kanatta kendisine pozisyon yarattı. Ortasında ceza alanında hiç kimse dokunamadı ve mutlak bir pozisyon kaçmış oldu ev sahibi ekip adına
84' Saso Fornezzi'nin önemli bir sakatlığı yok ve oyuna devam ediyor. Karşılaşma yeniden başladı
83' Henri Bienvenu ceza alanı dışından kaleyi düşündü ancak savunmadan seken top Fornezzi'de kaldı. Fornezzi ile beraber yükselen Dia'nın müdahalesi de kaleci Fornezzi'nin sakatlık geçirmesine neden oldu
81' Fenerbahçe'de Henri Bienvenu Baroni'nin yerine oyuna dahil oluyor
80' Orduspor etkili geldi. Culio sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Top Stancu'nun kafa vuruşuyla auta çıktı. Ancak daha öncesinde hakemden ofsayt kararı çıktı.
79' Issiar Dia yine sağdan taşıdı topu. Ceza alanına yerden kesti. Semih'in ayağı kayıp yere düşerken savunma topu uzaklaştırdı
78' Emre Belözoglu kendi kaptığı topla orta alanın solundan ceza alanındaki Semih'e doğru bir top çıkardı. Tecrübeli golcü ofsayttaydı...
77' Issiar Dia sağ kanattan topu taşıdı. Yerden ceza alanı dışında Mehmet Topuz'a çıkardı topu. Topuz'un şutu farklı şekilde auta çıktı.
76' Culio'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Volkan başarılı.
75' Orduspor'da oyuncu değişikliği... Murat Kalkan'ın yerine Hakan Özmert oyuna dahil olan isim oldu.
75' Culio Fenerbahçe yarı sahasında yerde kaldı. Karar Faul...
74' Gökhan Gönül sağdan geldi. Yaptığı orta Murat Kalkan'dan kornere çıktı
73' Stancu'nun kullandığı serbest vuruş barajdan döndü.
72' Culio kaleyi karşıdan gören bir noktada yerde kaldı. Karar serbest vuruş...
71' Mehmet Topuz kendi topuyla ceza alanına girmek istedi ancak savunma başarılıydı
70' Issiar Dia iki rakibini oyundan düşürdü. Ceza alanına çıkardığı topu Orduspor'lu oyuncular çıkardı
69' Fenerbahçe şu dakikalarda rakip kalede baskı oldukça yarattı
68' Gökhan'ın ceza sahası dışından gerçekleştiği etkili vuruş kaleciden kornere çıktı.
67' Emre ve Culio sarı kart gören isimler oldu.
65' Volkan Demirel topu geriden çıkartırken Baroni'den büyük bir hata geldi ve topu önünde bulan Murat 'ın vuruşu auta çıktı. Kale boştu ve mutlak bir pozisyondu
64' Gosso Baroni'nin sert müdahalesi sonucu yerde kaldı. Kullanılan serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı
63' Ribeiro sağdan ortaladı. Culio'nun etkisiz kafa vuruşunda top Volkan'ın ellerinde kaldı
62' Fenerbahçe rakip yarı alana baskı kurdu. Orduspor ise çok iyi kapanıyor.
61' Şu dakikalarda orta sahada kıran kırana bir mücadele var.
60' Baroni sağdan Dia'dan aldığı topu bekletmeden kale ağzına gönderdi. Semih topa müdahale etmek istedi ancak öncesinde pozisyon ofsayttı.
59' Orduspor atağında Gökhan savunmasına yardımcı oldu.
57' Culio Serdar'ın hareketiyle yerde kaldı. Karar faul.
56' Bogdan Stancu sağdan uzun bir top çıkardı. Gökhan ceza alanı içinde topu kafasıyla kaleci Volkan'a kazandırdı
55' Caner Erkin soldan indi bu sefer. Ortasında yine savunma topu kaleden uzaklaştırmayı başardı
55' Issiar Dia sağdan ceza alanı içine doğru pasını çıkardı. Baroni'den önce araya giren Gosso topu uzaklaştırmayı başardı
54' Fenerbahçe'nin baskısı şu dakikalarda artmış durumda.
53' Caner uzun mesafeden topu Semih'e ortaladı. Semih iyi bir kafa vuruşu yapamadı ve top auta çıktı.
52' Sol kanatta bomboş bir alan bulan Ali topu ceza alanına göndermek istedi ancak Gökhan Gönül araya giren isim oldu
51' Ceza alanı dışında Mehmet Topuz'dan aldığı topu çok iyi yumuşatan Emre, sol ayağının içiyle güzel bir plase çıkardı. Top Fornezzi'nin solundan ağlarla buluştu
50' Ve gooolll. Karşılaşmaya eşitlik geliyor. Gol: Emre Belözoğlu
49' Fenerahçe'de Stoch ve Özer yerine Dia ve Caner oyuna dahil oldu.
48' Orduspor yarı sahasında Semih yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
46' Ve ikinci yarı Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı.
46' Fenerbahçe ikinci yarıya iki değişiklikle başlıyor...

46' Ve hakem karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı sonucu Orduspor-1 Fenerbaçe-0
46' Devrenin son dakikalarında Orduspor ikinci gol için yükleniyor...
45' Maçın ilk yarısına en az 1 dakikalık oynanmamış süre eklendi.
44' Culio'nun kullandığı serbest vuruşta Yalçın, topu kafa vuruşuyla ağlara göndermek istendi. Pozisyonda Fenerbahçe savunması başarılı.
43' Orduspor'un sap kanattan kullandığı serbest vuruş savunmadan kornere çıktı.
42' Culio sol kanatta oldukça müsait bir pozisyon yakaladı. Arka direkteki arkadaşlarına ulaştırmak üzere vurduğu top savunmadan sekerek kornere çıktı
41' Şu dakikalarda her iki teknik adamında futbolculara elleriyle verdiği taktikler dikkat çekiyor.
40' Bogdan Stancu soldan getirilen topta ara pasının Culio'nun koşu yoluna bıraktı. Yobo araya girerek pozisyonu önledi
39' Özer Hurmaci soldan ortaladı bu sefer de. Ancak top Gökhan Gönül için yüksekti ve Gökhan yetişemedi
38' Özer Hurmaci Semih'in koşu yoluna bir top gönderdi ancak Yalçın topa daha yakın olan isimdi
37' Özer Hurmaci Emre'den aldığı topu tek vuruşla ceza alanındaki Semih'e gönderdi ancak Garcia araya giren isimdi
36' Mehmet Topuz uzun bir top gönderdi ceza alanına doğru ancak top doğrudan Fornezzi'nin ellerine gitti
35' Murat Kalkan'ın soldan kafayla ceza alanına indirdiği topta Selçuk'tan öne araya giren isim Yobo oldu
34' Orduspor atak hazırlığında.
33' Gökhan'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı Özer voleyle tamamlamak istedi. Ancak Orduspor savunması pozisyonda başarılı.
32' Fenerbahçe sahasında karşılıklı top kayıpları.
30' Culio ve Yobo arasında korner direğine yakın bir noktada yaşanan mücadeleden galip çıkan Yobo oldu ve F.Bahçe aut kazanan ekip oldu
29' Emre ve Gosso ikinci kez karşı karşıya geldi ve ikinci kez Gosso Emre tarafından faul ile durduruldu
28' Özer Hurmaci'nın ara pasında Stoch topla buluştu. Ancak Abdurrahman önce topu aldı ardından şık bir çalımla Stoch'u oyundan düşürerek pozisyonu önledi
27' Miroslav Stoch ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Fornezzi pozisyonda başarılı oldu
26' Oyunun temposu bu dakikalarda düşmüş durumda. İki ekip de karşılıklı kayıplarıyla oynuyor
25' Özer orta alanda topu ayağından fazla açınca Gosso araya girdi ve topun sahibi oldu
23' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Özer'in ceza sahası dışından sert şutu kale direğinin yanından auta gitti.
21' Bogdan Stancu sağ kanattan oyunun yönünü değiştirmek adına sola doğru uzun bir top çıkardı ancak araya giren isim Gökhan oldu
20' Culio sol çizgiden kendi topuyla ceza alanına girdi pas vermek yerine kaleyi deneyince top yandan auta çıktı
19' Stancu ceza alanı dışından sağ ayağı ile muhteşem bir şut çıkardı ve Volkan çaresiz kaldı. Orduspor 1-0 öne geçiyor bu golle
18' Ve gooolll. Orduspor-1 Fenerbahçe-0 Gol: Stancu
17' Ribeiro sağ kanattan iyi indi sıfıra ancak ortasında topun sahibi Volkan oldu
16' Miroslav Stoch sol kanattan ceza alanına doğru ortaladı ancak top Semih'ten önce Fornezzi'nin ellerinde kaldı
15' Culio'nun kornerinde top ceza alanına düştü. Karambolde topu uzaklaştıran isim Fenerbahçe'den Serdar oldu
14' Abdurrahman Dereli'nin ceza alanına ortasında Yobo topu kornere gönderdi ceza alanı içerisinde
13' Gökhan Gönül'ün taç atışıyla Özer ceza alanına hareketlendi ancak Garcia araya girdi
12' Murat Kalkan savunmadan aldığı uzun topla ceza alanı içerisinde Volkan'la karşı karşıya kaldı. Şutu araya giren Gökhan'dan sekerek kornere çıktı
12' Culio'nun tedavisine dışarıda devam edilirken maç tekrar başladı.
11' Culio şu anda yerde ve bir sakatlık yaşıyor
10' Culio Fenerbahçe orta sahasında taç çizgisine yakın bir noktada yerde kaldı. Karar faul.
9' Stoch'un sol kanattan yaptığı ortayı savunma karşıladı. Fenerbahçe atak tazeliyor.
8' Emre Belözoglu ceza alanı dışından şut çıkardı ancak top farklı şekilde auta çıktı
7' İkinci kornerden sonuç çıkmadı savunma pozisyonu uzaklaştırdı
6' Emre Belözoglu'nun ortasında bir korner daha kazandı Fenerbahçe
6' Özer Hurmaci güzel çalımlarla topu ceza alanına taşımak istedi ancak savunma araya girerek topu kornere gönderdi
5' Fenerbahçe kendi sahasında atak hazırlığında.
4' Mehmet Topuz ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak top auta çıktı.
3' Mehmet Topuz Orduspor yarı alanının ortalarında yerde kaldı. Karar faul.
2' Emre'nin kullandığı korner atışında top kalecide kaldı.
2' Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı ortasında savunmaya çarpan top kornere çıktı.
1' Ve karşılaşma ev sahibi takım oyuncularının vuruşuyla başladı.

Milli marşımız.

Her iki takımda sahaya çıktı...

İLK 11'LER


ORDUSPOR
Fornezzi
Abdurrahman
Garcia
Yalçın
Selçuk
Murat
Gosso
Culio
Ali
Riberio
Stancu

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Yobo
Serdar
Ziegler
Mehmet Topuz
Emre
Cristian
Stoch
Özer
Semih