Alman Bisiklet Takımları, 2012 Kış Dönemi Antrenmanlarına Başladı

Alman bisiklet takımları, 2012 kış dönemi antrenmanlarına Kapadokya bölgesi ile Antalya`nın Alanya ve Manavgat ilçesinde başladı.


15 Nisan tarihine kadar Almanya, Belçika ve Hollanda`da 35 bisiklet takımının Antalya ve Kapadokya bölgesinde pedal çevirmesi bekleniyor. Alman Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsc, yaptığı açıklamada 4 ay içinde 35 bisiklet takımını Türkiye`de antrenman yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.
Antalya`nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin iklim ve parkur alanlarının kışın antrenman yapımı elverişli olduğunu belirten Kirsc, yaptıkların anket çalışmasında Alman genç bisikletçilerin antrenman için büyük oranda İspanya yerine Türkiye`yi tercih ettiğini kaydetti. Kirsc, şöyle konuştu:
"4 ay içinde Antalya ve Kapadokya bölgesine 10 bin bisikletçi getirmeyi hedefliyoruz. Alman takımlarının Antalya bölgesine talebi yüksek. Bisikletçiler günlük 110 kilometre pedal çeviriyor. Son yıllarda İspanya`da Mallorca Alman bisikletçilerin taleplerini karşılamada zorlanıyor. Küresel krizle birlikte İspanya fiyatları yukarı çekti."