Uefa Kış Hakem Kursu Antalya'da Başladı

Avrupa`nın en iyi hakemleri ve yeni FIFA Kokartı takmış hakemlerin katıldığı UEFA Kış Hakem Kursu Antalya`da başladı.

UEFA`nın düzenlediği iki önemli hakem kursundan biri olan ve 30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Antalya`da yapılacak UEFA Kış Hakem Kursu kapsamında , 20 . UEFA Elit Hakem Kursu ve 21 . Yeni FIFA Hakemleri Hazırlık Kursu düzenlenecek . Mardan Palace`da yapılan organizasyona UEFA 1 . Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ile UEFA Hakem Komitesi Başkanı Angel Maria Villar da katılıyor . 20 . UEFA Elit Hakem Kursu`na , 22 elit kategori hakemi , 17 elit gelişim kategorisi hakemi , 12 birinci klasman hakemi veTürkiye`den 5 FIFA kokartlı hakem olmak üzere toplam 56 hakem davet edildi

Türkiye`den toplam 7 hakem , 20 . UEFA Elit Hakem Kursu`na katılacak . Elit Hakem kategorisindeki Cüneyt Çakır ve Elit Gelişim kategorisindeki Fırat Aydınus`la birlikte Hüseyin Göçek , Halis Özkahya , Tolga Özkalfa , Bülent Yıldırım , Yunus Yıldırım da bu kursta yer alıyor .

Kurs katılımcıları arasında UEFA Hakem Komitesi tarafından Polonya ve Ukrayna`da düzenlenecek EURO 2012`de görevlendirilen 12 hakem de bulunuyor . Cüneyt Çakır`ın yanı sıra Jonas Eriksson ( İsveç ) , Viktor Kassai ( Macaristan ) , Bjorn Kuipers ( Hollanda ) , Stéphane Lannoy ( Fransa ) , Pedro Proença ( Portekiz ) , Nicola Rizzoli ( İtalya ) , Damir Skomina ( Slovenya ) , Wolfgang Stark ( Almanya ) , Craig Thomson ( İskoçya ) , Carlos Velasco Carballo ( İspanya ) ve Howard Webb ( İngiltere ) 30 Ocak`ta Antalya`da olacak .

20 . UEFA Elit Hakem Kursu`nda , EURO 2012 hazırlıklarına ek olarak UEFA Şampiyonlar Ligi maçları ve UEFA Avrupa Ligi maçlarına yönelik özellikle tutarlılığa ulaşma ve karar vermede istikrar konularına ilişkin talimatlar verilecek . EURO 2012 hakemleri hazırlıklarının ikinci kısmını Nisan sonunda Varşova`da tamamlayacak .

21 . YENİ FIFA HAKEMLERİ HAZIRLIK KURSU 21 . Yeni FIFA Hakemleri Hazırlık Kursu`nda ise FIFA`nın açıkladığı Avrupalı hakemler listesinde bulunan 43 yeni hakem katılacak . Yeni FIFA hakemlerinin uluslararası maçlar için hazırlıkları bu kurs ile başlayacak . Bu hakemler daha sonra gençler şampiyonaları ile UEFA Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında görev alacak .

Yeni hakemlere sağlık kontrolü ve check-up`tan geçtikten sonra , ilk kez uygulanacak göz testine tabi tutulacaklar . Göz testi ile hakemlerin odaklanma , hareket eden cisimlere yönelik konsantrasyon ve etraflarındaki harekete tepkileri ölçülecek . Ayrıca yine ilk kez uygulanacak fitness testleri ile hakemlerin fiziksel dayanıklılığı ölçülecek .

UEFA`nın resmi hakemlik dili olan İngilizce bilgisi de yine kurs kapsamında değerlendirilecek . Kamp boyunca uzman eğitimciler ile teorik ve pratik dersler işlenecek ve geçmiş UEFA maçları analiz edilecek . Katılımcılara maç hareketlerine yönelik egzersizleri içeren antrenmanlar yaptırılacak .

Kaynak: İHA