Trabzonspor Tırmanışa Geçti

Spor Toto Süper Lig`de zor günler geçiren Ankaragücü`nü 4-0 mağlup eden Trabzonspor, zirve yolunda tırmanışa geçti.

Ligin ilk yarısında yoğun maç trafiği nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor , Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısında yükselişe geçti . Sirve ile arasındaki puan farkını kapatarak yerini sağlamlaştırmanın planlarını yapan bordo-mavililer ligin ilk 6 haftasında 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubuyit alarak 11 puan toplayan Trabzonspor ikinci yarının 6 . haftalık diliminde ise 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 15 puan topladı .

İlk yarının bitiş maçı olan Orduspor ( 4-1 ) mağlup eden Trabzonspor ikinci yarıda ise Manisaspor ( 2-1 ) İstanbul Büyükşehir Belediyespor ( 2-0 ) , Samsunspor`u ( 4-0 ) mağlup eden Trabzonspor üst üste aldığı galibiyetler play-off sıralamasında yer alırken , Karabükspor deplasmanında aldığı 2-1`lık mağlubiyetle kendini 6 . sırada buldu .

Yakaladığı çıkışa Karabükspor deplasmanında ara veren bordo-mavili takım sahasında Eskişehirspor`u ( 4-1 ) ve deplasmanda ise Ankaragücü`nü ( 4-0 ) mağlup ederek 4 . sıraya yükselerek play-off sıralamasında kendine tekrar yer buldu . GÜNEŞ , " ALACAĞIMIZ HER SONUÇ BİZİ ETKİLER " Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş , Ankaragücü karşısında oyun disiplininde kopmayarak ciddi bir oyun ortaya koyan oyuncularını tebrik etti . Her maçın kendilerini için ayrı bir önem taşıdığını oyuncularına aktaran deneyimli teknik adam , ligde büyük takım küçük takım ayrımı yapmanın doğru olmadığını ve geçmişte bunun bir çok örneğini yaşadıklarını hatırlatarak , " Bundan sonra alacağımız her sonuç sıralamadaki konumumuzu etkileyecektir . Önümüzde bulunan Galatasaray , Fenerbahçe ve Beşiktaş ilearamızdaki puan farkı var . Bunu kapatmlak için mücadele edeceğiz . Ama arkamızdan gelen rakiplerimizle aramızda puan farkı yok denecek kadar az . O yüzden bundan sonraki maçlarımıza da aynı ciddeyetle ve arzu ile hazırlanarak puan kaybı yaşamamalıyız . Alacağımız her sonuç bizi olumlu veya olumsuz etkileyecektir . " dediği öğrenildi .

Kaynak: İHA