Sağlam: Terim’e Karşı Hiç Kazanamamıştım, İlkleri Başarıyoruz

Spor Toto Süper Ligi’nin 23.

haftasında kendi sahasında Galatasaray’ı 1 - 0 yenererek moral bulan Bursaspor’da tek hedef , 1 Şubat Çarşamba günü deplasmandaki Trabzonspor maçında da galip gelmek .


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam , antrenörlük hayatında Fatih Terim’e karşı ilk galibiyetini aldığını belirterek , “Biz , 38 yıldır deplasmanda Kayserispor’u yenemiyorduk , Fatih Terim’e karşı da galibiyet alamamıştım , birçok ilki başarıyoruz . Umarım Trabzonspor’u da deplasmanda yenerek bir ilkidaha başarırız . ” dedi .

Galatasaray maçıyla moral bulan Bursaspor , çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü . İdmanda sakatlığı bulunan Serdar Aziz düz koşu yaptı . Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam , toplantıya takımın Trabzon deplasman giderlerini karşılayacak ki işadamıyla birlikte geldi .

Galatasaray maçı öncesi taraftarlara ‘anneler , ablalar ve çocuklar stadı doldursun takıma destek olsun’ çağrısında bulunduklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam , stadı dolduran kadın ve çocukların kimsenin beklemediği ambiansı oluşturduğunu kaydetti .




BURSA CAMİASININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİLER

Bursaspor’un çok büyük bir camia olduğunun bir kez daha kamuoyuna gösteriliğine işaret eden Sağlam , “Öncelikle soğuk havada stada gelip bize destek olan , maçı kazanmamızda katkı sağlayan annelerimize , kardeşlerimize çocuklarımıza , küçük yeğenlerimize teşekkür etmek istiyorum . Onları stada gönderen babaları ve büyüklerine de teşekkür ederim . `` diyerek şöyle devam etti :

``Bursaspor çok büyük camia istediği zaman her ortamda nasıl katkı sağlayabileceğini bir kez aha gösterdi . Bu ilginin , sahiplenmenin bundan sonra da devam etmesini istiyorum . Başarımız için bu önemli , geçmişte başarılı olduğumuz zaman bunu gördük . Bir müjde de vermek istiyorum . Afrika kupalarında takımı iyi gitmediği için Basser takıma katılacak . Bir sakatlığı vardı , bunu da tamamlayıp hatfa sonunda takıma alacağız . ”



FATİH TERİM’E KARŞI İLKKEZ KAZANDIK , TRABZON’U DA YENECEĞİZ

Galatasaray maçıyla birlikte takımın moral durumunun üst seviyesinde olduğunu anlatan Sağlam , Galatasaray maçındaki arzu , istek ve kazanma hırsını Trabzonspor maçında da göstermeleri halinde maçı kazanacaklarını söyledi .

Sağlam şöyle devam etti : “Ligde üstümüzde yeralan takımlarla olan puan farkını azaltmak açısından iyi oyunla kazanmayı hedefleyeceğiz . Oyuncularımız istedikleri zaman kazandıklarını Galatasaray maçında gösterdi . Oyuncularımızın yeteneklerini sahaya yansıtıp taraftarlarımızı mutlu edecek bir sonuçla döneceğimize inanıyorum . ”

Sağlam , bir gazetecinin “Hocam Trabzonspor’u deplasmanda hiç yenemedik . Bu durum takım üzerinde bir baskı oluşturuyor mu?’ yönündeki soruyu da cevaplandırdı . 38 yıldır yenemedikleri Kayserispor’u da yendiklerine dikkat çeken Sağlam , sözlerini şöyle tamamladı :

“Antrenörlük hayatımda Fatih Terim karşısında galibiyet elde edememiştim . Terim’e karşı bunu da başardık . Birçok ilki başarıyoruz . Umarım Trabzonspor maçını da kazanıp ilki başaracağız . ”