Milli Futbolcu Mehmet Topal'ın Babası İha'ya Konuştu

İspanya La Liga`da deplasmanda Racing Santander ile karşılaşan Valencia`da milli futbolcu Mehmet Topal`ın girdiği bir pozisyonda rakibiyle kafa kafaya çarpıştıktan sonra hastaneye kaldırılması, Malatya`daki ailesini ve büyüdüğü mahalle sakinlerini üzdü.

  Milli futbolcu Mehmet Topal`ın Malatya`da yaşayan ailesi ve doğup büyüdüğü mahallesindeki tanıdıkları , Racing Santander-Valencia maçında sakatlanıp hastaneye kaldırılmasının şokunu yaşıyorlar . Mahalle sakinleri , doğup büyüdüğü Hanımınçiftliği Beldesindeki cami , okul ve Kur`an Kursu ile mağdur durumdaki ailelere yaptığı yardımları gizli tutan Mehmet Topal için dua ediyorlar

Baba Kadir Topal , Mehmet Topal`ın kendilerini aradığını ve iyi olduğunu söyleyerek , " Tam topa kafa ile vuracağı zaman arkadan vuruyorlar . Zaten internetten izledim " dedi . Aile olarak çok üzüntülü olduklarını söyleyen baba Topal , " Sabaha kadar hep ağladılar . Hiç biri yatamadı . Gitmeyi düşünüyorum . Pasaportu çıkartabilirsem , gideceğim " ifadelerini kaydetti . Baba Topal , " Gelecekte Mehmet Topal`ı nerede hayal ediyorsunuz? " sorusuna ise , " O kendisini biliyor . Bilinçli bir çocuk . Her şeyi bizden daha iyi biliyor " diye konuştu . Mehmet Topal`ın tekrar Türkiye`ye gelmesi konusunda ise , her şeye oğlunun karar verebileceğini belirten baba Kadir Topal , oğlunun futbolcu olarak yetişmesini ise , " Mehmet Topal burada yetişti . Okumuyordu , bende her gün dövüyordum . İlkokulu burada , liseyi ise Malatya merkezde bitirdi . Cenab-ı Allah kendisine yardım ede , işte futbolcu çıktı . Biz kendisinden razıyım . Bütün dünya Mehmet`ten razı . Mehmet`i herkes seviyor . Mehmet şımarık değil , efendi " şeklinde konuştu . Oğlu Mehmet`in 2 günde bir akşamları kendisini aradığını söyleyen Kadir Topal , " Geçtiğimiz günlerde geldi , İstanbul`da 4 gün kaldı , 3 gün yanındaydım " ifadelerini kullandı . Baba Kadir Topal , oğlu Mehmet Topal`ın yaptığı yardımları gizli tuttuğunu ve açıklamadığını belirterek , son olarak engellilere araba aldığını , mahalledeki Kur`an Kursu`na da yardım ettiğini kaydetti . Hanımınçiftliği Beldesi`ndeki Merkez Camii`ne de yardımda bulunduğu bilinen Mehmet Topal için mahalle sakinleri , geçmiş olsun dileklerinde bulunarak , Mehmet Topal`ın eski yaşadığı beldeye her zaman katkıda bulunduğunu ve efendi bir genç olarak nitelendirdiler .

Kaynak: İHA