Konyaspor Ligin 2. Yarısındaki İlk Galibiyetini Aldı

Bank Asya 1.

  Lig`in 19 . haftasında Konyaspor , sahasında ağırladığı Kayseri Erciyesspor`u 1-0 mağlup ederek ligin 2 . yarısındaki ilk galibiyetini aldı .

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Kemalettin Şentürk , takım olarak pozisyonlar bulduklarını ama değerlendiremediklerini belirterek , " Rakibimiz ise yüksek toplar dışında pozisyon bulamadı denilebilir . Geldiğimizden beri söylediğimiz gibi defansif bir hatadan dolayı gol yedik . Bunu elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz . Ama şu ana kadar bunu kaybederek gördük . Takımım iyi bir oyun sergiledi . Hepsini tebrik ediyorum . " Dedi .

Kayseri Erciyessporlu Kemal ise Konyaspor maçının zor bir maç olacağını bildiklerini ve maça iyi başlayan tarafın kendileri olduğunu ifade ederek , " İlk yarı 2 net hozisyonumuz vardı . Eğer onlardan birisi gol olsaydı , skor çok farklı olabilirdi . 2 . yarı kötü bir gol yedik . Artık kendimize çeki düzen vermemiz gerek . Çünkü alınan bu mağlubiyetlerle kendimize olan güvenimiz zedeleniyor " şeklinde konuştu . " SKOR DAHA FARKLI OLMALIYDI " Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir , ligin 2 . yarısına kötü bir başlangıç yaptıklarını ve ilk 2 maçta puan kaybettiklerini dile getirerek , " Yenildiğimiz maçlardan sonra hep iyi bir futbol sergilediğimizi söyledim . Bu 2 maç stratejik açıdan önemli maçlardı . Eğer bunları kazanabilseydik ligde ilk 2 içinde olma şansımız yüksek olacaktı . Bugünkü maçla ilgili ise 90 dakika boyunca sahanın hakimi ve iyi oynayan taraf bizdik . Pozisyonlarımızı değerlendiremedik . Pozitif futbol sonucu 1-0`lık bir skor aldık . Ama bence daha fazla gol atmamız lazımdı . Bank Asya`da iyi futbol kadar maçın kazanılması da önemli . Futbol sonuçta bir netice oyunu . Çok önemli bir 3 puan kazandık . Çünkü oyuncularım moral bozukluğu içindeydi ve bu üzüntülerini atmanın tek yolu bir galibiyetti . Ancak ligin ara dönemindeyiz . Önümüzde uzun bir süre var . Bu istikrarlı tabloyu devam ettirebilirsek Bank Asya`nın en güçlü takımlarından birisi olacağımıza eminim " dedi .

Takım kaptanı Erdinç ise maçı sonuna kadar kendilerinin hak ettiğini ifade ederek , " Rakibimize bir iki tane pozisyon verdik . Hak ettiğimiz bir 3 puan aldık . Ancak bunun sevincini daha fazla yaşamayarak Linyit maçına konsantre olmamız gerek . Genç bir takımız . İlk 2 hafta bence bir kazaydı . Bu maç , onları telafi etmek için yetti . Önümüzde daha zor maçlar var " şeklinde ifade etti

Kaynak: İHA