Gölbaşı’nda Stadyum Altı Dükkânın İhalesi Yapıldı

Adıyaman'ın ilçesi Gölbaşı Kaymakamlığı İlçe Stadyumu 1.500 kişilik üstü kapalı tribün altında bulunan 1 adet 250 m2’lik salon kafeterya veya benzeri amaçlı olarak işletilmek üzere 5 yıl süreyle ihale ile kiraya verildi.

  Kaymakam Ali Edip Budan, ihale öncesinde yaptığı konuşmada, stadyum ve spor salonuna gidildiği zaman bir çay içecek, su alacak yer olmadığını, bu yüzden de burayı ihale ettiklerini söyledi. Budan, şunları kaydetti:

“İhaleyi alan kiracı ilk bir yıllık kirayı 3 aylık dönemler halinde peşin olarak birliğin banka hesabına yatıracak, diğer kalan 4 yılın kirası için ise teklif edilen ilk birinci yıl kirası üzerinden, bir yıllık kiralama süresini takip eden 2 'inci, 3 'üncü, 4 'düncü ve 5 'inci müteakip yılların kirasını içinde bulunan yılın Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) belirlenen Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) ve Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) ortalamasına göre artış miktarı bir önceki yıl kirasına eklenerek belirlenecek ve her yıl peşin olarak Birliğin banka hesabına yatıracaktır.”

Konuşmalardan sonra kaymakamlık toplantı salonunda Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği gereğince ihale edilen dükkân için 5 kişi teklif verdi. İhalede en yüksek teklifi veren Hakan Demiral işletmeyi kiralamaya hak kazandı.

Kaymakam Budan, ihalenin ilçede yapılmasındaki amacın; Kaymakamlıkça kamulaştırılan ve üzerine yine Kaymakamlıkça inşa edilen tribünden elde edilecek gelirin yine ilçeye ve Gençlik ve Spor tesislerinin bakımına ve onarımına harcanması için kullanılacağını belirterek ihaleyi alan Hakan Demiral 'ı tebrik etti.


Yapılan ihalede Kaymakam Ali Edip Budan 'ın yanı sıra Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi ve İl Genel Meclis üyesi İsmail Kuşoğlu ile Meydan ve Yeniköy Köy muhtarları da hazır bulundu.