Eskrimden Madalya Rekoru

Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Eskrim Şampiyonası'nın son gününde takım müsabakalarında Türkiye Bayan Milli Takımı, Fransa'yı yenip şampiyon olurken, Erkek Milli Takım, 3.'lüğü elde etti.

  Milliler, 3 günde Türkiye`ye 10 madalya kazandırdı. Hırvatistan`ın Porec kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Eskrim Şampiyonası`nın son gününde oynanan takım müsabakalarında Bayan Milli Takım, eskrimde dünyanın önde gelen ülkeleri Fransa, İtalya ve İspanya`yı geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Kılıç kategorisinde Ayşe Begümhan Bilgin, epe kategorisinde Aslıhan Kayabaş ve flöre kategorisinde İrem Karamete`nin yer aldığı eskrim Bayan Milli Takımı, final maçında eskrimin ekol ülkelerinden Fransa`yı yenerek birincilik kürsüsüneçıkarken, Fransa ikinci, İtalya üçüncü, İspanya ise dördündü oldu.

Kılıç kategorisinde İbrahim Ahmet Ant, epe kategorisinde Okan Karadeniz, flöre kategorisinde ise Ege Karakurt`un yarıştığı erkek milli takımımız ise birinci Fransa ve ikinci İspanya`nın ardından üçüncü oldu. İtalya ise 4.`lüğü elde etti.

3 gün devam eden şampiyonanın ilk iki gününde bireysel müsabakalarda 1 altın, 2 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazanan Milliler, bugün takım müsabakalarındaki 1 altın, 1 bronz madalya ile şampiyonayı 10 madalya ile tamamladı. Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, önemli ülkelerin önemli sporcularının yarıştığı Akdeniz Şampiyonası`nda kazanılan 10 madalyanın Türk eskriminin saygınlığını arttıran ciddi bir başarı olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA