Depremzede Çocuklar İsviçre Yolunda

FİFA`nın düzenlediği 10-11 yaş arası `Swismaster Futbol Turnuvası`nda Türkiye`yi temsil edecek olan minik futbolcular bu kez Vanlı depremzede çocuklardan seçiliyor.

Spor Toto Teşkilatı tarafından desteklenen ve Anadolu Spor Akademisi tarafından belirlenen minik futbolcular bu kez depremin vurduğu Van`ın Erciş ilçesinden seçiliyor . Dört kişilik bir ekiple ilçeye gelen Anadolu Spor Akademisi Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz Erciş Belediyesi Spor Kompleksi`nde minik öğrencilerin seçimini gerçekleştirdi . 150 öğrencinin beden eğitim öğretmenleri nezaretinde geldiği seçmeler soğuk havaya rağmen zevkli geçti . Seçmeler öncesi Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ile ErcişBelediye Başkan Vekili Celal Gürbüz minik futbolculara moral verme amacıyla sahaya geldi

Seçme öncesi bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ramazan Fani , 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden psikolojik olarak en çok etkilenen çocukların olduğun belirtti . Çocukların deprem sonrasında Kaymakamlık olarak psikolojik açıdan rehabilite edildiğini anlatan Fani , " Bugün yine FİFA`nın davetlisi olarak İsviçre`de düzenlenecek olan `Swismaster Futbol Turnuvası`na katılacak olan öğrencilerimizle ilgili bir seçme olacak . FİFA Türkiye`de Anadolu Spor Akademisi`ni İsviçre`de yapılacak olan bu turnuvaiçin İsviçre`ye davet etti . Sağolsun Anadolu Spor Akademisi de bu çerçevede ilçemiz öğrencileri arasında bir seçme yapacağını söyledi . Seçilen 16 tane öğrencimiz ilk aşamada İstanbul`a gönderilecek . İstanbul`da Galatasaray , Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol takımlarını altyapılarıyla hazırlık maçı yapacaklar . Sonrasında seçilen 16 öğrenci İsviçre`ye götürülecek . İsviçre`de FİFA tarafından düzenlenen bu turnuvaya katılacaklar . Bir taraftan bu çocuklarımız böyle bir etkinliğe katılmış olacak , diğer taraftan dadeprem sonrası oluşan bu psikolojiyi inşallah bu vesile ile bir nebze olsun ortadan kaldırmış olacaklar . Bu bağlamda Anadolu Spor Akademisi`ne bu güzel etkinliği için teşekkür ediyorum . Bu güzel etkinlik Spor Toto`nun katkılarıyla yapılacaktır . Bu meyanda Spor Toto`ya , Van Valiliğimize , Gençlik İl Spor Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum " dedi .

Anadolu Spor Akademisi Koordinasyon Yardımcısı Burhan Topuz ise Spor Toto Teşkilatı`nın destekleriyle daha önce Hakkari , Muş , Ağrı son olarak da Erzurumlu çocukları uluslararası bir turnuvaya götürdüklerini belirterek , " Malumunuz Van`da yaşanan depremden dolayı moral ve motivasyon düşüklüğü yaşayan bu çocuklarımızdan seçmelerimizi yapmak istedik . Bu çocuklarımızı buradan İstanbul`a götüreceğiz . Üç büyük kulübümüzün alt yapı takımlarıyla hazırlık maçı yapacaklar . Bu çocuklar uçağa binmiş olacaklar . İstanbul`un tarihi ve turistik yerlerini gezmiş olacaklar . İsviçre`ye gittikten sonra 22-27 şubat tarihleri arasında 23 ülkenin katılacağı uluslararası turnuvada Türkiye adına mücadele edecekler . Daha sonra bu çocuklarımızı Ankara`ya getireceğiz . Anıtkabir`i , TBMM`yi ziyaret edecekler . Biz çocuklarımıza Anıtkabir`i , Meclisi gezeceksiniz dediğimizde çocuklar bizle şu ifadeyi kullandı . `Biz bir deprem yaşadık . Deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız buraya geldiler . Yanımızda oldular . Biz deAnkara`ya gideceksek Sayın Cumhurbaşkanımızı Başbakanımızı . Spor Bakanımızı makamlarında ziyaret etmek istiyoruz` seslenişinde bulundular . Daha sonra çocuklarımız Van`a dönmüş olacakla " şeklinde konuştu .

Konuşmaların ardından öğrenciler iki takım halinde birbirleriyle maç yaptılar . Yetkililer ise maç esnasında seçmelerini gerçekleştirdiler .

Kaynak: İHA